Windows 10 64 Bit Evrensel- Clonezilla-Otomatik Kurulum-Paylaşımdan Kaldırıldı


Warning: Undefined variable $tab_content in /home/hafizogl/domains/hafizoglu.net/public_html/wp-content/plugins/wordpress-post-tabs/wordpress-post-tabs.php on line 312

Bu paket sizi herhangi bir bilgisayara windows 10 ve temel programları yüklemek için harcayacağınız süreden tasarruf ederek, çok kısa sürede bilgisayarı kullanıma hazır hale getirmenizi sağlar. Bilgisayardan az çok anlayan herhangi biri bu içeriği tam anlamıyla okuyup, adım adım uygularsa çok rahat bir şekilde bilgisayarına sistemi yükleyebilir. Sistem 80 GB ve üzeri harddisk kapasitesine sahip her bilgisayara yüklenebilir. Performas durumu bilgisayar donanımına göre değişecektir. Ayrıntılar için aşağıda yazılanları okumaya başlayabilirsiniz.

AYNI İÇERİĞE SAHİP UEFİDESTEKLİ  SİSTEM İÇİN ALTTAKİ İÇEREĞE GİDİNİZ.

*SSD destekli bilgisayalara 4 buçuk 5 dakikada yükleme yapılmaktadır.

NOT: Bu sistem Fatih Projesi ile gelen Etkileşimli Tahtalarda ÇALIŞMAZ.

DOSYAYI İNDİRMEDEN MUTKALA ALTTAKİ VİDEOYU İZLEYİNİZ.

Sistem içinde hiçbir şekilde Windows lisans kodu yada farklı bir programın lisans kodu kullanılmamıştır. Lisans gerektiren tüm işlemler kullanıcı tarafından yapılmalıdır.

BU YÜKLEME İLE BİLGİSAYARINIZIN HAFIZASINDA Kİ HERŞEY SİLİNECEK. LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ YEDEKLEME YAPMADAN BU SİSTEMİ YÜKLEMEYE ÇALIŞMAYIN. DOĞABİLECEK SORUNLARDAN İŞLEMİ YAPAN SORUMLUDUR.

Kurumsal yada kişisel bilgisayarınızı, Hazırlamış olduğum sistemdeki hale getirmek için, format atma, program kurma gibi işlemlerle 2-3 saat gibi bir zaman harcamanız gerekmektedir, format atmayı bilniyorsanız da bir başkasına rica minnet bu işi yaptımanız gerekmekte. Paylaşacağım bu dosya sayesinde sadece burda yazdıklarımı tam olarak okumanız durumunda daha önce hiç format atma işlemi yapmamış bile olsanız 10 dakika dosyayı usb belleğe atmaya vakit ayırıp, 5 dakika gibi kısa bir sürede de windows yüklemesi yapabileceksiniz. (Bu süre bilgisayar donanımınıza göre değişir. Yaptığım testlerde 5-8 dakika arası sürelerde yükleme gerçekleşti. Ssd depolama alanı olan makinalarda 3 dakika 45 saniyeye kadar yükleme süresi düşüyor.)

İşleme başlamadan önce bilgisayarınızda önemli önemsiz, işinize yarayacak tüm dosyalarını bir usb belleğe yada harici diske yedekleyiniz.

Sistem bir kaç bilgisayarda test edildi, sorunsuz olarak çalıştığı gözlendi.

  1. Windows 10 64 Bit Pro 2004 sürümü resmi windows sitesinden indirilip temiz kurulum yapıldı.
  2. Windows 10 Etkinleştirme Sorunu Çıkarmayacak Şekilde Kurulum Yapıldı.
  3. Kurulumda 1 adet “Yönetici” adında tam şifresiz yetkili kullanıcı hesabı oluşturuldu. (Kurulum sonrası isterseniz şifre koyabilirsiniz.)
  4. Windows masa üstü için bir kaç tema duvar kağıdı paketi eklendi.
  5. Tüm Windows Uygulamaları 15 Eylül  İtibariyle Güncel Hale Getirildi.
  6. Otomatik Oturum Açmaya Ayarlandı.
  7. Kullanıcı Logo Değişti
  8. Başlangıçta Açılan Gereksiz Programlar Devre Dışı Bırakıldı
  9. Masaüstüne Sık Kullanılan Program Kısa Yolları Eklendi.
  10. Masaüstüne Bilgisayarı Kapat Kısa Yolu Eklendi.
  11. Başlat Menüsü Sık Kullanılabilecek Programlara Göre Düzenlendi.
  12. Tüm Tarayıcıların Açılış Sayfası Google
  13. Windows 7 Fotoğraf Görüntüleyici Aktif Edildi.
  14. Arka Planda Çalışan Windows Uygulamaları Devre Dışı Bırakıldı.
  15. Sistem geri yükleme noktası oluşturma açıldı, herhangi bir nokta oluşturulmadı.
  16. Milli Eğitim Kurumlarında kullanabilmek için MEB sertifika yüklendi.
  17. Arka planda çalışan ve bazen %80 üzerini işlemci kullanan tüm Windows bilgi toplama servisleri kapatıldı.
  18. Dys ve e-imza test edildi sorunsuz çalışmaktadır.
  19. Net framework 3.5 ve 4.5 yüklemeleri aktif edildi.
  20. Clonezilla İso Yedeği Yapıldı.

  1. Adobe Acrobat Reader DC – Turkish
  2. VLC Player
  3. Google Chrome
  4. High Quality Photo Resizer 6.0
  5. Java
  6. Microsoft Office Professional Plus 2016 (Deneme sürümü olarak kullanmak mümkün, lisans kodunuz varsa kendiniz etkinleştirme sağlayabilirisiniz.)
  7. Mozilla Firefox
  8. Win RAR
  9. Notepad++
  10. Zoom uzaktan eğitim programı kuruldu
  11. Eba canlı ders kuruldu
  12. **Uyap Kelime İşlemci
  13. **AKIS Yönetici
  14. **DYS Kurulum 2019

**” İşaretli Programlar Okullarda İdari Bilgisayarlara Gerekli bir Programdır, Bu Amaçla Kullanılmayan Bilgisayarlardan Yer kaplamaması için kaldırmanız Tavsiye Edilir.)

Yükleme sonrası Eternet kartı yada kablasoz ağ kartının windows tarafından tanınmama ihtimaline karşı bu kartların sürücülerinin Windows 10 uyumlu olanlarını indirip bir yere kaydedin. Bu işlem için, bilgisayarınızda mevcut olan sistemde, bilgisayarım simgesine sağ tıklayıp, Yönet seçeneğine tıklayın, açılan ekranda Aygıt Yöneticisi seçeneğine gelip buradaki Ağ kartları yada ona benzer ifade altında yer alan seçenekten, Eternet yada kablosuz ağ kartı marka modeline bakıp, internetten o sürücüyü indirin.

Her bilgisayarın bios menüsü farklı olması sebebiyle net bir kurulum tarif etmek mümkün değil.

Genelde bilgisayarların F12 tuşları ile başlangıç açılış donanımı seçmek mümkündür, bu yolu kullanıp, bilgisayarın açılış düğmesine bastıktan sonra ekran açılınca F12 tuşuna basıp açılan menüden USB üzerinden başlatmayı seçip devam ediniz.

Bir çok bilgisayarın ilk açılış ekranında altta “F” tuşları ile bilgilendirme bulunur. Bu bilgilendirmelere dikkat edin, “Boot” kelimesi ile ilgili bir bilgiye sahıp “F” tuşu varsa bunu deneyin.

Bu da yoksa, F2 yada DELETE tuşu ile biossa girip, boot ile ilgili seçeneği bulup açılış sıramalasında ilk sıraya usb belleği getirin.

Aklıma gelen yöntemler şimdilik bunlar 😊

Bir önceki adımdaki yöntemlerden birini kullanıp bilgisayarı usb bellekten başlatabildiyseniz aşağıdaki resimdeki ekran sizi karşılayacaktır.

Yukarıdaki resimde çıkan ekranda da yazdığı gibi ilk yüklemede mutlaka tam format seçeneğini seçmeniz gerekiyor, aksi durumda bilgisayardaki mevcut sistem silinir ama yeni sistem yüklenmez, tekrar baştan alıp tam format seçeneğini kullanmanız gerekir. Zaman kaybetmemek için yazılanları uygulamanız iyi olacaktır. Aynı bilgisayara ikinci kez yada sonraki seferlerde Sadece C format seçeneği ile format atmanız mümkün olacaktır.

Bu ekranda Tam Format seçeneği üzerindeyken ENTER tuşuna basısınız. (Herhangi bir tuşa basmamanız durumunda 120 saniye geri sayım sonrasında Tam Format seçeneği ile işlem başlar.) Enter tuşuna bastıktan sonra siyah ekranda bir kaç satır yazı akıp geçecek ve aşağıdaki ekran karşınıza gelecek.

Bu ekranda yazdıdığı gibi sistem kuruluma başlayabilmek için bir şifre yazmanızı istiyor ve yazdığınız karakterler ekranda belli olmuyor, o sebeple vereceğim şifreyi harfleri takip ederek dikkatlice yazınız.

Şifre kırmızı renkte yazıldığı şekliyle geçerli, şifreyi yanlış girmeniz durumunda, hata mesajı çıkacak, işleme devam edip etmeyeceğinizi soran bir uyarı yazısı çıkacak, burda “y” tuşuna basıp ENTERe basın ve şifreyi doğru olarak tekrar girin.

Doğru Şifreyi girmeniz durumunda kurulum başlayacak. Yükelem ilerlemesi aşağıdaki resimde olduğu gibi karşınıza çıkacak. Bu ilerleme ekranı 3 defa %100 olduğunsa siyah ekranda kayan yazılar ardından bilgisayar otomatik olarak kapanacaktır. Bilgisayarın açma tuşuna basıp sonraki adıma geçiniz

Bir kaç bilgisayarda test amaçlı yükleme yaptım, yükleme süresi 4 dakika ile 7 dakika arasında değişmektedir.

Sistemin ilk açılışı donanımları tanıma süreci sebeyle bilgisayarınızın donanım özelliklerine göre normalden biraz uzun olacaktır. Sistem açılınca 1-2 dakika bekleyip bilgisayarın internete bağlı olduğundan emin olarak, bilgisayarı kapatıp açınız.

Bilgisayarınız çok eski değilse sürücüler windows güncellemesi aracılığıyla otomatik olacak yüklenecektir.

Bunun için başlat menüsüne tıklayıp ayarlar seçeneğini açınız. Açılan sayfadan “Güncelleştirme ve Güvenlik” seçeneğiyle windows güncellemelelerini kontrol ediniz. Donanım sürücülerinizi windows veri tabanında olması durumunda otomatik olarak indirilip kurulacaktır, bir çok parça sürücüsü windows verirabanında mevcut durumda.

Bilgisayarınız eski ise, https://drp.su/tr bu adresse tıklayıp açılan sayfadaki “Tüm gerekli sürücüleri yükleyin” seçeneğine tıklayın 5 mb bir exe dosyasını indirin ve bilgisayarınıza kurulumunu yapınız. Kurulum sonrası program otomatik açılacaktır. Bu noktada aşağıda yazacaklarıma dikkat edin, yoksa bilgisayarınıza, rusça yandex ve eklentileri yüklenir, açılış sayfaları rusça yandex olarak değişir.

Bu ekranda sarı işaretli alandaki “uzman kipi” seçeneğine tıklayıp alttaki resimde yer alan ekranın açılmasını sağlayın.

Bu ekranda sarı işaretli “Yazılımlar” sekmesine tıklayıp, açılan sayfada işaretli durumdaki tüm seçeneklerin işaretini kaldırın ve tekrar “Sürücüler” sekmesine tıklayın, açılan sayfada en altta yer alan “Sürücü araç takımları” seçeneği altındaki işaretki programlardan yüklenmesini istemediklerinizi de kaldırın. Ayarlamlar bittiyse sayfa altında ve üstünde yer alan “Tümünü yükle” seçeneklerinden birine tıklayıp sürücü yüklemesini başlatın. İnternet hızınıza ve sürücü paketi sayısına göre yüklemesi süresi değişir. Yükleme otomatik olmakla birlikte bazı sürücüleri yüklemek için onay isteyebilir bu onayları vermeniz yeterli olacaktır.

Bilgisayarım simgesine sağ tıklayın, Özelliklere tıklayın, Windows Etkinleştirilmedi yada bu anlama gelen bir ifade varsa Sağ köşede yer alan Etkinleştir seçeneğine tıklayın. Açılan sayfada Sorun Gider yazan yere tıklayın mail ile size gelen şifreyi yazıp biraz bekleyin. Etkinleştirildi yazınca sayfayı kapatın.

Bilgisayarınızda daha önce yasal yolla etkinleştirilmiş bir windows 10 yüklü ise sistem otomatik olarak etkinleşecektir.

Yeni nesil bilgisayarlarda biosa gömülü windows lisans kodu bulunmaktadır, eğer böyle bir bilgisayara sahipseneniz, sistem biostan kodu okuyup yine otomatik etkinleştirme sağlayacaktır. Böyle bir durumda otomatik etkinleşme olmazsa, masaüstünde “bios lisans oku” adında küçük bir program var onu çalıştırıp bios lisans kodunu alın ve ürün anahtarı değiştir seçeneği ile anahtarı girip etkinleştirmeyi deneyin.

Bilgisayarınızda yüklü orijinal Windows 7 var ise Yüklemeye başlamadan aşağıdaki adımları uygulayın.

Bu adresteki exe dosyası ile xml alın İndirdiğiniz zip dosyası için de “gatherosstate.exe” ve lisans yolu adında 2 dosya var. “Gatherosstate.exe” dosyasını yönetici olarak çalıştırınca, GenuineTicket.xml adında bir xml dosyası oluşturacak. (xml dosyası sadece o bilgisayara özeldir. Her bilgisayarda xml dosyasına özel adlar verip saklamanız yararınıza olacaktır.) Windows 10 yükledikten sonra lisans yolu kısa yoluna tıklayıp açılan sayfaya GenuineTicket.xml dosyasını yapıştırın. Xml dosyası ilgili klasör içine atılırken ad GenuineTicket.xml şeklinde olmalı, farklı bir adla etkin olmayabilir.

GenuineTicket.xml dosyasını ilgili klasör içine attıktan sonra bilgisayarı bir kaç kez kapatıp açınca kendiliğinden etkin olacaktır.

Bu seçeneklerin hiçbiriyle Windows etkinleşme gerçekleşmediyse bir adet Windows 10 Pro lisans kodu edinip kalıcı olarak lisansa sahip olabilirisiniz.

Bu sistem 80 GB Harddiske göre göre ayarlanmıştır, 60 GB C sürücüsü 12 Gb D sürücüsü şeklinde ayarlanmıştır. 80 Gb üzeri harddiske yükleme yapmanız 80 Gb’tan artan alan bölünmemil alan olarak kalacaktır.

Bilgisayarım-Sağ tıkla- Yönet- Disk Yönetimi adımlarını takip edip disk boyutlarını değiştirebilirsiniz.

C sürücüsü boyutunu büyütmek istiyorsanız önce D sürücüsünü tamamen silin, Sonrasında C sücüsü üstüne sağ tıklayıp “Birimi Genişlet…” seçeneğine tıklayın, C sürücüne kaç gb vermek istiyorsanız ona göre ayarlama yapın, artan alanı yeni birim şeklinde D sürücü olarak ayarlayın.

C sürücüsü boyutunu büyütmeden bölünmemiş alanı D sürücüsüne katmak için D sürücüsü üstüne sağ tıklayıp “Birimi Genişlet…” seçeneği ile işlem yapın.

Bölünmemiş alan SİYAH renkte gösterilir.

Paylaştığım dosyaların ve içeriğin tamamının alınıp başka sitelerde yayınlanmasına rızam yoktur, Lütfen içeriğin tamamını alıp sitenizde yada farklı bir yerde paylaşmayınız. İçeriğin bir kısmını alıp ana içerik için bu adrese yönlendirme şeklinde paylaşım yapabilirsiniz. İndirm bağlantılarını hiçbir şekilde farklı bir adreste paylaşmayınız.

Ticari Amaçla kullanacakların, kazançlarında hakkım olduğu kanaatindeyim. Sonuçta 3-4 saatte yapacakları işi bu paket sayesinde 10 dakika gibi bir sürede halledip alacakları ücret yine 3-4 saatte alacakları ile aynı oluyor. Hakkımı bu dünyada vermeyenlerden alacak bir yerimiz olacaktır elbet.

https://www.hafizoglu.net/kotasiz-guncel-imaj-indirme-secenegi/

İmaj yükleme esnasında yada sonrasında oluşabilecek her türlü sorunda imajı yükleyen sorumlu olur. Oluşabilecek sorunlarda hafizoglu.net yada yöneticileri sorumlu tutulamaz. Yayınlanan sistemler test edilmiş ve sorun görülmediği için paylaşıma açılmıştır.

GÖLGE ETME BAŞKA İHSAN İSTEMEM…


Hafızoğlu.NeT | Katre | Söz Uçar, Yazı Kalır... sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Benzer İçerik

LGS Sonuçlarını Listemele-Güvenlik Kodsuz-Okul No’lu-2024

Altarnatif Kesin Çözüm Eokul LGS Raporlarını Tabloya Aktarma-Yeni Paylaşacağım dosya bana ait değil, dosya sahibi …

41 Yorumlar

  1. Bu imajı indirdim. Bilişim sınıfındaki kasasız aidata bilgisayara kurulum yaparken şöyle bi hata ile karşılaştım. Format ilerlemiyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim. “/dev/sda is busy . Some partition is mounted . ” le başlayan ” you have to unmount them first. or you can choose -k to skip partition recreation when you start clonezilla. ” ile biten 7 satırlık kırımızı ile yazılmış bir hata mesajı.

    • Farklı usb bellek ve farklı usb girişi ile tekrar deneyiniz.

      • Tekrardan merhaba farklı usb ile farklı usb girişlerinden de denedim hala aynı hatayı veriyor. Dün başka bir iso ile format atmıştım yani hdd de sorun yok başka neden kaynaklı olabilir acaba. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hafızoğlu.NeT | Katre | Söz Uçar, Yazı Kalır... sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin