Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
HER İŞTE BİR HAYIR VARDIR
Konuyu Değerlendir
  • 18 Oy - 2.67 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 6

Köyün birinde yaşayan bir adam günün birinde çok değerli ve paha biçilmez bir yabani at buluyor. Atı ahıra koyuyor ve bakmaya başlıyor.köylülerse adama "Bu atı satarsan çok zengin olursun köşeyi dönersin." demelerine rağmen o aldıırmayıp atını satmaz.
Bi kaç gün sonra atı ahırdan kaybolur bu seferde köylüler "Keşke satsaydın bak çaldılar atı gördünmü." adam aldırmadan her işte bir hayır var der.
Aradan biraz zaman geçti ve at uzaktan göründü arkasında aynı cinsten birsürü atıda alıp getirmiş. Adamın bir atı varken on atı olmuş. köylülerse "bak doğru diyomuşsun bunda gerçektende bir hayır varmış" derler.
Adam atları evcilleştirirken atın biri çifte atar ve adamın oğulunun bacaklarını yaralar ve çocuğunu bacakları kesilmek zorunda kalır.Köyller bu sefer "Bak iyilik yaptın ne oldu oğlun sakat kaldı,iyilik yapmayacaktın."derler. Adamsa bundada bir hayır vardır der. Daha sonraki günlerde ülkede harp çıkar ve köylülerin çoçuklara askere alınır sadece adamın oğlu sakat olduğu için askere alınmaz. Köylüler bu sefer çok üzülür ve "sen gerçektende haklıymışsın her şeyde bir hayır varmış bak senin oğlun hala yanında" derler. Adamda "Her şeyi veren Allah, her şeyi alanda yine Allah tır." der ve köylülere güzel bir ders vermiş olur.

Yaşantımıza baktığımızda bazan çok isyankar olduğumuz zamanlar oluyor bazanda kanatkar olamıyoruz elimizdekilere karşı. Ama şunu unutmamlıyızki;
BU GÜN BİZE ŞER GÖRÜNEN OLAYLAR YARIN BİZİM İÇİN ÇOK HAYIRLI OLUYOR.

Alıntı
.
Konu: 486

gerçekten de ders çıkarmamız gereken bir hikayeydi kardeş emeğine sağlık,ALLAH c.c razı olsun.
beni bir ben bilirim birde yaradan,bana bir ben lazımım birde anlayan.hz mevlana----------------------------------------------------------------------------------
[Resim: avauser56671gu3.gif]

Alıntı
.
Konu: 0

selamun aleyküm arkadaşım sana katılıyorum.her şeyde bir hayır vardır.ben buna çok inanıyorum.paylaşımın için Allah razı olsun.eline sağlık....

Alıntı
.
Konu: 313

Güzel bir yazı teşekkürler

Alıntı
.
Konu: 723

her şeyde gerçekten bir hayır vardır,
her şeyin karşılığını da bu dünyada alamayız sabırlı olmamız gerekir
[Resim: lvbackni1qb7po7.gif]

Alıntı
.