Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
Serçe ve Göçmen Kuşun Hikayesi...
Konuyu Değerlendir
  • 20 Oy - 2.8 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 18

{EDITOR=<DIV><SPAN class=postbody><SPAN style="FONT-WEIGHT: bold">SERÇE VE GÖÇMEN KUŞUN HİKAYESİ</SPAN> <br><br><br><br>İhanetin adı göçmen bir kuşa verilmiş, <br>Sadakatin adı ise; bir serçeye <br><br>Göçmen kuş bütün bahar ve yaz boyunca <br>Küçük köyün üstünde uçmuş serçeyle beraber <br><br>Küçük sinekleri, kurtları yemişler, <br>Kış yağmurlarıyla şaha kalkmış, derelerden su içmişler. <br><br>Masmavi gökyüzünde dans etmişler, <br>Çiçek açan ağaçlara konup, papatya tarlalarında gezmişler... <br><br>Birbirlerine söz vermiş kuşlar; <br>Ayrılmayacağız diye. <br><br>Ama kış gelmiş, <br>Göçmen kuş adına yakışanı yapmaya kararlıymış, <br><br>Serçe ise her zamanki gibi sadık <br>Ama sevgi de yabana atılmaz bir gerçek. <br><br>Ayrılık acı, ihanet kötüymüş serçe için <br>Yaşamaksa önemli imiş göçmen için. <br><br>O, baharların tatlı eğlencesiymiş sadece <br>Gel demiş serçeye benle beraber... <br><br>Başka bir bahara uçalım. <br>Serçe ise burda bekleyelim demiş yeni baharı <br><br>Ama kış acımasızdır. demiş göçmen, <br>Yaşayamayız burda, aç kalır üşürüz <br><br>Serçe hayır demiş korunuruz kötülüklerinden kışın beraber <br>Göçmen inanmamış serçeye hayır demiş gidelim. <br><br><br>Serçe için gitmek nasıl bir ihanetse yaşadığı yere <br>Kalmakta aynı şekilde ihanetmiş sevgiliye <br><br>Ve karar vermiş sevgiyi seçmiş <br>Uçacakmış yeni bir bahara... <br><br>Göçmen ve serçe çıkmışlar yola, <br>Ama serçe zayıfmış, <br>onun kanatları uzun uçuşlar için değil. <br><br>Dayanamayacakmış bu yola <br>Oysa göçmenin kanatları güçlüymüş <br><br>Çünkü o hep kaçarmış kışlardan <br>Hep gidermiş zorluklarından kışın yeni baharlara <br><br>Bir fırtına yaklaşıyormuş. <br>Göçmen hızlı gidiyormuş fırtınadan, yakalanmayacakmış <br><br>Ama serçe iyice zayıf kalmış, yavaşlamaya başlamış <br>Göçmene duralım demiş artık. <br><br>Biraz dinlenelim <br>Göçmen itiraz etmiş, fırtına demiş, ölürüz. <br><br>Serçe çok fırtına görmüş, kurtuluruz demiş. <br>Ama göçmen yürü demiş serçeye <br>birazdan okyanuslara varacağız <br><br>Serçe sevgisine uymuş ve <br>peşinden son bir gayretle gitmiş göçmenin <br>Birazdan varmışlar okyanusa <br><br>Kurtuluşuymuş bu büyük deniz <br>Göçmen için çok iyi bilirmiş buraları <br><br>Ama serçe ilk kez görüyormuş ve sanki <br>Gökyüzünden daha büyükmüş bu yeni mavi <br><br>Serçe artık dayanamıyormuş, <br>Son bir sevgi sesiyle seslenmiş göçmene <br><br>Artık gidemiyorum.... Göçmen serçeye bakmış, <br>Bakmış ve devam etmiş........ <br><br>Okyanus çok büyükmüş, serçe ise çok küçük <br>Serçenin sevgisi de çok büyükmüş ama göçmen çok küçük... <br><br>Mavi sularında okyanusun bir minik <SPAN style="FONT-WEIGHT: bold">SADAKAT</SPAN> ... <br>Yeni bir baharın koynunda koca bir <SPAN style="FONT-WEIGHT: bold">İHANET</SPAN></SPAN></DIV>EDITOR}

Ben demiyorum ki beni kafesten azad edin
Götürün kafesimi bir bağa da gönlüm şenlensin
Geçiyor gül zamanı a dostlar, Allah aşkına
Oturun bir bağa da bari beni yad edin

Muhammed Taghi Bahar

Alıntı
.
Konu: 1,019

Smiley (29)Smiley (29)gözlerim doldu yaSmiley (29)

Güzel paylaşım emegine sağlık....
Alıntı: Mavi sularında okyanusun bir minik SADAKAT ...
Yeni bir baharın koynunda koca bir İHANET
[Resim: 1.gif]
Bizim yolumuz İman, İslâm ve Ahlâk-ı Muhammedî'yi aşılamaktan ibarettir.
Gâye: Rıza-î İlahîdir.
Vasiyetim olsun; tefrikaya düşmeyiniz. Kavmiyet gütmeyiniz. Ehli Sünnetin gayri olan yanlış yollara sapmayınız.

Ebu’l Faruk Süleyman Hilmi Silistrevi (K.S.)

Beni Bir Ben Bilirim, Birde Yaradan. Bana Bir Ben Lazımım, Birde Anlayan

Alıntı
.
Konu: 18

{EDITOR=<DIV><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD class=j><P><FONT size=-1></FONT>&nbsp;</P><P><FONT size=-1>İhanet ve sadakat. Kendimize ait kavramlar değildirler aslında. Verilmiş olan kurallardır bunlar. Bize layık görülendirler. Bizi birileri hain,birileri layık ve birileri sadık görürler. Kimse kendine sadık,kendine layık,kendine hain görülmez. </FONT><FONT size=-1>Ve ne acıdır ki tüm yaşantımız başkalarının değerlerine göre geçip gitmektedir. Sevmenin ve sevilmenin bile başkalarından ölçülenmesi bizim en büyük acımızdır. Karşılıksız sevmenin ve kendisi olmayı becermenin çok uzağındayız. Bir şeyi kendi halinde sevmeyi beceremediğimiz ölçüde başkalarının ölçülerinde ölçülmeğe devam edeceğiz ne yazık ki...<br></P></FONT></TD></TR></TBODY></TABLE></DIV>EDITOR}

Ben demiyorum ki beni kafesten azad edin
Götürün kafesimi bir bağa da gönlüm şenlensin
Geçiyor gül zamanı a dostlar, Allah aşkına
Oturun bir bağa da bari beni yad edin

Muhammed Taghi Bahar

Alıntı
.