Forum Hafızoğlu
Hoşgeldiniz
Ziyaretçi. Kayıt Ol !

E-Kitaplar- Aşagıda Yer Alan Kitap İsimlerine Tıklayarak Sitemiz Üzerinden Okuyabilirsiniz.

| kitapPeygamberimizin Hayati | kitapSevgili Peygamberim | kitapSiyer-i Nebi | kitapKütübü Sitte | kitapZulmün Tarihi | kitapAdabı Muaşeret | kitapAteizm Ve Eleştirisi|
| kitapKıymetsiz Yazılar | kitapYaşayan Hurafeler | kitapNamaz-Oruç-Haç-Zekat-Kurban... | kitapMuhtasar Osmanlı Tarihi | kitapOsmanlıca-Türkçe Sözlük | kitapİslami Sözlük|
| kitapMübârek Gün Ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen Duâ Ve İbâdetler|
| kitapSahabelerin Hayatı | kitapDini Bilgiler | kitapYahudiliğin Gerçek Yüzü | kitapAile Saadeti | kitapElmalılı Tefsiri| | kitapÇocuk Eğitimi|
yalnızlık paylaşılmaz..
Konuyu Değerlendir
  • 21 Oy - 2.62 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konu: 18

YALNIZLIK PAYLAŞILMAZ

Yalnızlık, yaşamda bir an,
Hep yeniden başlayan..
Dışından anlaşılmaz.

Ya da kocaman bir yalan,
Kovdukça kovalayan..
Paylaşılmaz.

Bir düşün'de beni sana ayıran
Yalnızlık paylaşılmaz
Paylaşılsa yalnızlık olmaz.

Özdemir Asaf

Yalnızlığın bir sürü halleri vardır.. ama genelde ki yalnızlık bence insanın büründüğü ruh halidir...yani tüm kapıların kapandığı ve tüm olumsuzlukları en yoğun olarak hissettiği bir andır..haldir... duygudur..ve anahtarda içerden kilitlidir...ev sahibi de sensindir misafir de...böyle anlarda ki yalnızlık aynaya baktığın an ben kimim sorusunu sana sorduran bir ruh halinin sana yansımasıdır...alacağın cevap senin yalnızlığının kalıcı olup olmadığını belirler...bir nevi kendinle başbaşa kalmadır.. o tüm cilaların kapatıldığı gündüz ışınlarından kaçıp gecelerin koynuna girerek kendini beslediğin ya da kendini azalttığın yerdir....

Ve yalnızlıklar çoğul değil tekildir..o yüzden paylaşılmaz..şairin dediği gibi; YALNIZLIK PAYLASILMAZ PAYLAŞILSA YALNIZLIK OLMAZ...

Aynaya bakınca ne görüyorsunuz... gördüğünüz resimi buraya yansıtalım...o siz misiniz? yok sa aynanın yansıması mı... lütfen gördüğünüz resimi tüm yüreğiniz ile yansıtınız...beyninizin size verdiği komut ile değil...

Ben demiyorum ki beni kafesten azad edin
Götürün kafesimi bir bağa da gönlüm şenlensin
Geçiyor gül zamanı a dostlar, Allah aşkına
Oturun bir bağa da bari beni yad edin

Muhammed Taghi Bahar

Alıntı
.
Konu: 0

Yanlızlık her ne kadar paylaşılmaz görülsede bence yanlızlık paylaşıldıkça azlır
Mü'minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.

(Buharî)

Alıntı
.

Yalnızlık paylaşılsaydı yalnızlık denilen kavram olmazdı.Yalnızlık paylaşılmaz sadece yükleri paylaşılarak azaltılır.Yalnızlık kendini kendinin içine ne hapsetmektir ne de gizlemektir.Aynalara göz kırpmadır yalnızlık,aynalara küsmek değildir.İç sesinin tercihidir yalnızlık.En hakiki en baba yiğit duygulara kucak açmadır yalnızlık.Yalnızlık tekildir,yalnızlık çoğuldur,yalnızlık siyahi gecelerin koynunda ayışığına merdiven uzatmadır.

Aynaya bakıncada güzel bir yüzün kendisiyle barışan halini ama kendisine gönül koyan bir yüzünüde görüyorum.Gözlerindeki o ukalalığı söndürmüş,iki dudak arasını dişleriyle kenetlemiş mağrur bir eda görüyorum.Bu benmiyim? tartışılır.Yoksa aynamı bana bu yüzü verdi bu sensin dedi .Aynalar buğuludur,aynalar üç boyutludur.

Muhammed Taghi Bahar

Alıntı
.
Konu: 215

'YALNIZLIK PAYLASILMAZ PAYLAŞILSA YALNIZLIK OLMAZ... '

bazen aynadakinin sen olduğuna inanmazsın kendini tanıyamazsın
tşkler ellerine sağlık
[Resim: image.php?u=5939&dateline=1190631135]

[COLOR=#000000]

Alıntı
.
Konu: 480

yanlızlık paylaşılmaz!!!!!!!!!!
tıpkı benim paylaşamadığım gibi....
[Resim: emeesayg8xr1rc0af.gif]

[STRIKE]Ne aradıysam bilki sende bulmuşum.
Senden öncesi yoktu
Seninle var olmuşum.
Sende bütün özlemler.
Sende bütün gelecek.
Beni bende arama.
Ben artik sen olmuşum.
[/STRIKE]

Alıntı
.

Aç kapılarını dünyanın, tıkıtrılarıyla sert birzeminde yürür yalnızlık. Kendinden başka kimseyi bulamamışlık eser pencerelerinden. Perdelerin serdenişi ve camların çarpası bir ürperti gibi gelir. Bırak kendini sarmıştır seni yalnızlık. En kalabalıklardan gelir kokusu, kimselerin içinden bir kimsesizlik.

Aynaların buğulanmıştır artık, duyguların yele kapılmıştır. yağmur dinmiştir parıldayan yapraklarda birikmiş damlaların sesidir aldanma. Korkarla yere düşmeye eşlik edenleri yoktur diye.. Yalnızlık gelmiştir kapına korkma.. bazen en umarsız anlardan kurtaracaktır belkide, kaçmak istediğin hallerin olacaktır, elini tutarsın belkide. alıp götürür bazen bir yerlere...

Nasıl acıtırsa bir an yüreğini ince bir yerinden, Olmak istediğin deniz kıyısıdır. Duymak isteyeceğin çakıl sesleridir belkide.. kıyılarımı Kayalık kıldığımdan beri istemedim çakılları. bir dünya tadıdır verdiği, bir duygu yumağıdır bazen. Bırak sana bir deryayla gelsin içinde birtek sen olasın... Her şeyi bulabilirsin, hayalleri sınırsızdır. istersen kaybolabilirsin yolları sarmaşıktır.

Her yaşayandan bir doğadır. Bırak kalsın bir köşede en çok bilinen yalnızlıktır. Gün gelir istersin... İstemesen de kendi gelir bir gün... indir silahlarını ve aç kapıyı. korkma bu gelenden çünkü yalnızlıktır çalan kapını....

Muhammed Taghi Bahar

Alıntı
.
Konu: 313

yanlızlık her zaman bizimledir hiç bırakmaz kı teşekkürler güzel yazı Smiley

Alıntı
.

Kalk ayağa ve hazırlan gelen evrenin efendisindendir belkide, ayak seslerinden tanımadın mı? nasıl olabilir yoksa böyle sessizce..

kalkve doğrul yerinden kabul et konuğunu sen de sessizce. istediklerini vermek zorundasın. onu ihbar edemezsin bir geldiğine görünmüştür. bazen göremezsin bile...

gözlerini açtığında seni kendinle bırakmıştır belkise. Hazırlan ve kendini esir etme bir konuk tadında kabul et içinin derinlerine ikramını sun yüreğinle ver ona irşeyler kendinden ama esir etme....

Sonra vedalaş en derin dostundur diye vedalaş geldiği gibi sessizce... birçok gelişi olacaktır belkide sakın düşman seçme kendine, dostlarından çok ziyaretçin olacaktır alemine.. Kalk ve hazırlan sensin bu gelen sana kendini kabul et yüreğinle....

Hiç bir yalnızlık salına salına değil,sürünerek gelir.Paspasdır yalnızlıklar, zili, tıkırtısı olmayan kapıların eşiğinde.Konuk değil,evrenin efendisinin sana gönderdiği tanrı misafiridir.

Kalk en güzel donanımlarını ikram et,tüm kötülüklerini inkar ederek.Tüm kabuslarını bulutların içine ikram ederek.Sessiz değildir çoğul nidalar içindedir yalnızlık.Esirin değil yeisindir

Muhammed Taghi Bahar

Alıntı
.

{EDITOR=<DIV><SPAN class=postbody><STRONG>esir alınan bir yalnızlık mı görünür aynadan..kim esir alabilir bir kimi? <br>özgürsün doğanda,sen yalnızlığında...kuluçka dönemiyse bu bir hastalığın,herkes kendi yatağında şifayı bekler...evrenin efendisinden bir şey umarken bir şey olmalı aynadan bakarken..yüzlerimiz sarmaşıklar tuzağında sokaklara terlerini dökmekte..kaçış bu ya...kaçtığın yerlerde biriktirdiğin resimler kadardır gerçekliği bilmediklerinin.ışığında aydınlanmak istiyorsan;o sese olan yakınlığın,kendine olan yakınlığındır...dilin,aklını lime lime ediyorsa,vardır bir hikmeti.......</STRONG></SPAN></DIV>EDITOR}

Muhammed Taghi Bahar

Alıntı
.

Foruma Git:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri : MyBB Türkiye
MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.