/
03-05-2007, 16:10
cahit zarifoğlu
{EDITOR=<DIV><P><B><FONT face=Arial color=#800000 size=3><br><br>Afganistan Çağıltısı</FONT></B></P><FONT color=#800000>Bütün azalarını harbe çağır <br>Sofran açılsın elin şehit ballarından alsın <br><br>Saraylar damlar yeniden kurulsun <br>Ağaçlar içinden akan nehre <br>Dalçık günde bin kere ve gecelerde <br>Omuzbaşlarını denetleyen defterlerden yalnız sağdaki kalsın <br><br>Kalem yazsın yazsın <br>Küheylan bir aşık ol <br>Öyle yalvar ki ellerim zahmet balyalasın <br>Kaslar şehit dalgaları ve haykıran kan <br>Başlasın vuslat gününü toprağa <br>Başlasın hatırlatmaya denize kumsalını <br><br>Şimdi üzgünüz arkadaş <br>Yolumuza çıkmayın üzgünüz... <br><br>Hava çok hoş denizin tuttuğu yerler derin <br>-Konuş şimdi zaman hiç geriledi mi <br>Hava çok hoş kuşların tuttuğu yerler berrak <br>-Konuş şimdi daveti duydun mu <br>Bir gece uyandın ki ellerin başaklarda <br>-Konuş şimdi açık ağzına o gül yaprağı konan şehidi gördün mü <br>Çoktan hayretle dondu kaldı bağlar ovalar <br>-Konuş şimdi bekliyor mu yalınayak çocukları ağacında buğday <br><br>Hava çok hoş insanın tuttuğu yerler azar azar <br>Kalbin zengin davetleriyle oynar <br>Çocuklar o anda çok yakında bakarsın bir aşk sayhasında <br><br>Yaslanırlar güzel anaların kollarına <br>Hava çok hoş başın tuttuğu idrak yanımızda <br><br>Adamlarımız yiğit <br>Kadınlarımız hamarat <br>Çocuklarımız dolu bilinç harmanı <br>Köpeklerse sayılı <br><br>Elimizde cahiliye dönemi sonrası bir pala <br>(Kavmiyetçilik etme dedik ucu kırılır) <br><br>Kırıldı da <br>Şimdi severiz türkmeni peştunu <br>Onarılmış gerilmiş bileylenmiş ve doğramakta <br><br>Isın gökyüzü ısın <br>Çocukları kavrulmuş kadınlar yeniden hamarat yeniden gebe <br><br>Bunlar gübre insan değil <br>Gömlekler çelik zırh <br>Öyle bir çalgı çaldılar ki <br>Seslerin çağırıp koyunlara bile <br>Koyduğu zehirli gaz rüyaları <br><br>Analara şaşkın çocukların <br>Üç beş yaştakilerin <br>Yüzleri harp yarası <br>Harp yanığı <br>Ama öpülmekte okşanmakta yanakları <br><br>Hangisi hangisine mübadil <br>(Dünya bu olamazdı) <br>Hangisi özne hangisi edilmiş gelinmiş bilinmemiş <br>Yağmur peyderpey kar tane <br>Gamzem oyuyor düşüncemi <br>Kime eşitim nasıl nerdeyim <br>Gamlanmaktayım <br><br>Hayır bir tereddüttü geçti <br>Füsun bu karadağmağdeni <br>İsyan muannit <br>Mösyö sevinçli mister memnun ağa yarı tok köylü sarı yaprak <br>Millet üzgün <br><br>Hani dengeler kuracaktık <br>batının kızıl ulusları bindokuzyüz seksen kölelik yapmak istemiyorum <br><br>bu kahveniz <br>yıldızlarınız şapkanız <br>buyrun unutmuş olmalısınız dehanız şerefiniz <br>buyrun cep feneriniz <br>Buyrun boynumuzdaki halkayı tutunun <br>Ve semirin <br><br>Hani dengeler kuracaktık <br>Hani çağdaş uygarlıklardan tutunacaktık <br>Hayır batının ulusları kızıllarla karışık <br>Bin dokuz yüz seksen bay batıya buna şuna <br>Cennetlik yapmak istemiyorum <br>Çevir tarihi çevir <br>BindörtyüzBİR <br><br>Bu kafa ne zaman köreldi <br>Çalınanlar siren besteleri <br>İmdatlarla düşün <br>Bu anne asla merhamet dışında <br>Gözleri nemli olmamıştı <br><br>Hayır batının ulusları yıl bindokuzyüz seksen değil <br>Bindörtyüz bir <br>Fakat beşyüz yetmiş dokuz yıl geçmiş değil <br>Ne bir karışıklık var <br>Ne bir dev rüya görmüş <br>Değil <br><br>Kıraç bir yamacı bir ekspres kıymıklıyor gibi <br>Tünellere ses basılmış değil <br>Elbette bunlar değil <br>Yazmaktan çektiğim yalnızlık da değil <br>Bahsi kapatalım ve yatalım için de değil <br>Hiçbir şey değil hiç biri değil <br><br>Anlatabildik mi arkadaş. Acaba <br>Körebe bitti duvarı kaldır at <br><br>Haydi zemini düzledik alt yapısını kurduk savaşın <br>Dikil yanıma <br>Ellerimizde birer çakıl taşı <br>Onlarla dikilelim karşı karşıya <br>Yüzlerimizin kefen örtülerini yırtalım baştan başa <br>Görürsün berrak içi <br>Derisi yüzülmüş kan gibi yüzlerimizin <br>Bu harp başka <br><br>Kim diyorsa ki batılılarla başımız bir taşta <br>Cellatlarla aynı kaptan yiyoruz <br>Aynı kirli hava <br>Aynı kafa ayağımızın bodrumunda <br>Hayır arkadaş bu hesap bambaşka <br>Ne son aylardayız ne bu son gün <br>Sanki dünya bir tek kaldırıp vuracağım gürze gebe <br><br>Gözleri yumuşak yüzü yorgun bileği sert toprak <br>Sanma ki harp derdinden geçtim <br>Düşünme ki dökeceğin kanlar hunhar <br>Derimin altında ne belalar baygın <br>Bir devlet taşıyorum başımda <br>Bu ev bana dayanmaz <br>Çöker kızıllar kuduran inleri dünyanın <br><br>Arkadaş <br>Şimdi yalnız savaş</FONT> <B><P align=left><FONT color=#800000>Cahit Zarifoğlu</FONT></B></P></DIV>EDITOR}
.
/
03-05-2007, 16:16
Cvp: cahit zarifoğlu
{EDITOR=<DIV><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#ff0000 cellPadding=0 width="95%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD align=left width="100%"><!-- GOOGLE REKLAM BAS --><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=3 width=200 align=right border=0><TBODY><TR><TD><SCRIPT type=text/javascript><!--google_ad_client = "pub-7367856165470296";google_alternate_color = "FFFFEE";google_ad_width = 200;google_ad_height = 200;google_ad_format = "200x200_as";google_ad_type = "text_image";//2006-12-07: AC Siir Siir.Aspgoogle_ad_channel = "2455653405";google_color_border = "FFFFEE";google_color_bg = "FFFFEE";google_color_link = "0000FF";google_color_text = "333333";google_color_url = "38B63C";//--></SCRIPT><SCRIPT src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" type=text/javascript></SCRIPT><IFRAME name=google_ads_frame marginWidth=0 marginHeight=0 src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/ads?client=ca-pub-7367856165470296&dt=1178201684048&lmt=1178201684&alt_color=FFFFEE&prev_fmts=120x90_0ads_al&format=200x200_as&output=html&channel=2455653405&url=http%3A%2F%2Fwww.antoloji.com%2Fsiir%2Fsiir%2Fsiir_SQL.asp%3Fts23%3D03.05.2007%2017%3A14%3A27%26sair%3D2561%26siir%3D13358%26order%3Doto&color_bg=FFFFEE&color_text=333333&color_link=0000FF&color_url=38B63C&color_border=FFFFEE&ad_type=text_image&ref=http%3A%2F%2Fwww.antoloji.com%2Fsiir%2Fsiir%2Fsiir_SQL.asp%3Fsair%3D2561%26siir%3D13358%26order%3Doto&cc=209&flash=7&u_h=768&u_w=1024&u_ah=738&u_aw=1024&u_cd=32&u_tz=180&u_his=9&u_java=true" frameBorder=0 width=200 scrolling=no height=200 allowTransparency></IFRAME></TD></TR></TBODY></TABLE><!-- GOOGLE REKLAM SON --><P><B><FONT face=Arial color=#800000 size=3><br> <br>Başım Eğik Dilim kapalı Gözler</FONT></B></P><FONT color=#800000>Asrımızın zarif düşünceli gençlerinden biri <br>Kederli elini <br>Temiz alnına koyarken fikretmek için <br>Çocukların susması <br>Kuşların ve kedilerin uzaklaşması <br>Haritaları üzerine bezlerin atılması <br>Lambaların kısılması <br>Kadınların bir vakit konuşmadan <br>Yaşaması gerekebilir <br>Ve açılabilir görüntümüz Sahnemiz perdemiz: <br>Hergün bir miktar kros boksit asit <br>Ve arenamız <br>Dokuzyüz milyon müslüman rüyalarını hatırlamadan uyanabilir <br><br>Baş efendimiz <br>Görüntümüz <br>Sahnemiz <br>Perdemiz <br><br>Eğer dualanmasaydı sesimiz <br>Eğer yaradandan o güzel ağız <br>Açık ve seçik <br>Dilemesiydi demeseydi <br>'Allah <br>Sesinizi <br>Mağrıptan Maşrıka Kadar Duyursun' <br>Düşünmezdim üzerinde <br>Binmezdim deli deli koşan küheylan <br><br>Bildim Sensin Sen Sen <br>Diri Diri Diri Şahım <br>Diri Şahım Diri Diri <br>Dirilt Alemi Alemi Alemi Alemi <br><br>Çünkü dokuzyüz milyon müslüman rüyalarını hatırlamadan uyanmıştır <br>Bunların üzerine ezan <br>Ucu sancılar vuran <br>Bir kırbaç olmalıydı <br>Her duyan <br>Bağrını açmalıydı akan kanı da sevdayı da yorumlamaya almalıydı <br>Hayır dokuzyüz <br>Milyon müslüman <br>Tarihin hülyalarından vazgeçmiş olabilir AMA BEN <br><br>Elim dizlerime Vur Kalk <br>Müslümanlar uyanın Eller Dizlere Vur Kalk <br>Yumruklar dizlere vur vur <br>AMA BEN Ama ben Ama ben Ama ben <br><br>Korku gerek tenlere etim kalbur <br>Deşer bakışın kıyar da kıyar <br><br>Korku gerek reca gerek <br>Yanlış anlaşılmış olabilir <br>Sesini duyuyorum kendimin/kelimeler kendinden emin değil <br><br>Yanlış anlaşılmış da olabilir <br>Aklım başımda mı! Değil <br><br>Ve sesimi duyuyorum <br>Kaburgalarımın gelip artık kavuşamadıkları iniltiden <br>-Kulun korktuk şerrinden <br>Ağzımız yerlerde kaldı gerçek dilimizden akmadı <br>Kuldan korkarken gel zaman git zaman <br>Bir hayat ki haşa korkmadan yaradandan <br>Ama elbet ruhumun vazgeçilmez akışı baş çarptığım kayalıklar <br><br>Irmaklarımın altından akan ırmak <br>Sandal sefalarım Marmara toprakları <br>Ama söyle olmuşsa yüzüme karşı söyle neyi inkar ettim <br><br>Dilediğim en güzel hayat <br>Çöplerin içinde rüya aradım <br>Düştümse eğer sana bakarken düştüm <br><br>Sen dinç zaman <br>İşte kuluçkan <br>Bereketle taşan yağ küpleri gibi <br>Parmaklardan akan çeşmeler gibi <br><br>İşte sinem kalabalık ve kendine zinde <br>Kullardan pervasız nesillerden biri <br><br>Aha Şeyhefendim Aha yüreğim <br>Göz kapanır akıl susar susar akıl <br>İstersen haydi haydi haydi <br>Yeryüzünün bütün gümbürtülerini çağır <br><br>Çehrenden o azgın maskeyi dök <br>O evleri kedere boğ <br>Nasıl olsa her kucaklandığın dalgada <br>Bir gemi kadavrası gibi ikiyüz yıl parçalandın <br><br>Mahşerinde uyanacaksın <br>Ağzının <br><br>Korkuyorum o nedenle <br>Başım eğik <br>Dilim kapalı</FONT></TD></TR><TR><TD width="100%"> </TD></TR><TR><TD align=left width="100%"><B><P align=left><FONT color=#800000>Cahit Zarifoğlu</FONT></B></P></TD></TR><TR><TD width="100%"> </TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE></DIV>EDITOR}
.
/
03-05-2007, 16:18
{EDITOR=<DIV><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD align=left width="100%"><P><B><FONT face=Arial color=#800000 size=3>Ayna</FONT></B></P><FONT color=#800000>Ve gözüm eşyamda değil <br>Yoruldum maddemden <br>Ta ki dünya bitti <br>Köşk kurdum sakin oldum <br><br>Dehlizsiz ve tabakasız <br>Kör bir hayvan gibi <br>Rızkına etiyle yanaşan <br>Karanlık birevDir gövdem <br><br>Güneşte asla karanlık yoktur dediler <br>Ve onlar yoluna cihet ettim vatan tuttum <br><br>Büyük yeni bir hayat bildim <br>Yeni yeni bildim yoksa ölüyordu bir şey <br>Bir insan binası yıkılıyordu durmadan</FONT></TD></TR><TR><TD width="100%"> </TD></TR><TR><TD align=left width="100%"><B><P align=left><FONT color=#800000>Cahit Zarifoğlu</FONT></B></P></TD></TR><TR><TD width="100%"> </TD></TR></TBODY></TABLE></DIV>EDITOR}
.
/
03-05-2007, 16:19
{EDITOR=<DIV><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#ff0000 cellPadding=0 width="95%" border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top><TABLE style="BORDER-COLLAPSE: collapse" borderColor=#111111 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD align=left width="100%"><!-- GOOGLE REKLAM BAS --><TABLE cellSpacing=0 cellPadding=3 width=200 align=right border=0><TBODY><TR><TD><SCRIPT type=text/javascript><!--google_ad_client = "pub-7367856165470296";google_alternate_color = "FFFFEE";google_ad_width = 200;google_ad_height = 200;google_ad_format = "200x200_as";google_ad_type = "text_image";//2006-12-07: AC Siir Siir.Aspgoogle_ad_channel = "2455653405";google_color_border = "FFFFEE";google_color_bg = "FFFFEE";google_color_link = "0000FF";google_color_text = "333333";google_color_url = "38B63C";//--></SCRIPT><SCRIPT src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" type=text/javascript></SCRIPT><IFRAME name=google_ads_frame marginWidth=0 marginHeight=0 src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/ads?client=ca-pub-7367856165470296&dt=1178201920428&lmt=1178201920&alt_color=FFFFEE&prev_fmts=120x90_0ads_al&format=200x200_as&output=html&channel=2455653405&url=http%3A%2F%2Fwww.antoloji.com%2Fsiir%2Fsiir%2Fsiir_SQL.asp%3Fsair%3D2561%26siir%3D20181%26order%3Doto&color_bg=FFFFEE&color_text=333333&color_link=0000FF&color_url=38B63C&color_border=FFFFEE&ad_type=text_image&ref=http%3A%2F%2Fwww.antoloji.com%2Fsiir%2Fsair%2Fsair.asp%3Fsair%3D2561&cc=209&flash=7&u_h=768&u_w=1024&u_ah=738&u_aw=1024&u_cd=32&u_tz=180&u_his=8&u_java=true" frameBorder=0 width=200 scrolling=no height=200 allowTransparency></IFRAME></TD></TR></TBODY></TABLE><!-- GOOGLE REKLAM SON --><P><B><FONT face=Arial color=#800000 size=3><br> <br>Aralık Günleri İçin Bir Aşk Denemesi</FONT></B></P><FONT color=#800000>Aşk bu <br>Kanatları yıldırımlanmış katı boğalar <br>Ateşin saydam gövdesini kırarak <br>Yatarak hayat dolu sarnıçların karnına <br>Sıkı sıkıya kapalı sivri ve kıvrak gaga <br><br>Delip geçecek dalıp yeryüzünü <br>Bak istersen avuçlarıma <br>Küçük parmağın hizasında o derin havzada <br>Göğüs göğüse iken ikimize <br>İki ayrı kadeh gibi doldurulmuş yudum kat'i <br>Sesin <br>Sırrım <br>Gözüm palaspandıras çehremde <br><br>Aşk bu <br>Çölün sarı sofrasında atlılar <br>Hepsinde <br>Gererken parçalanan elimde <br>Çelik yay parçaları <br>Ağızlarımız kum rüzgarlarıyla yanık <br>Yiyip içmezik acıkmazık <br><br>:Başkanları <br>Uyutmasın vahalar diye <br>Koynuna doldurmuş yılanları: <br><br>/çocuk <br>Bir tane.Dayanmış yanağını cama <br>Karşı evin balkonuna bakıyor <br>Orada bir çocuk <br>Tutunmuş demirlere../ <br><br>İki kadeh arasında ufak kara nehrim <br>Beni senden bölen.Suyu yakut de ki kafur <br>Çölün arı çehrenin gamsız ölümün uzakça olduğu bir demde <br><br>Diz çökeyim söyle <br>Tahtın nerede <br>Bende kaynayan sende kaynak <br>Tıpatıp iki kristal küre <br><br>Aramızda ceylanımsı bir sıçrama <br>Çalkalanır sonsuzca.Şöyle irice <br>Bir kelime bul ok atsın döş kemiğime <br><br>Öfkemi iyi belesin öfken <br><br>Aşk duraksar ve yara alır <br>Uçak çelik rengi göğü sesiyle sokunca <br>Alçalarak yemyeşil ekinlerin arasına <br>Kuru ekmek yiyen üzgün köylüleri bombalamaya <br><br>İlkin küçük nir göl kan dolu ağzı <br>/hava nasıl da yeşil/ <br>Su mu yoksa o katı ışık mı yanakların taşıdığı <br>Nilüferler isteklerkoca bir dev <br><br>Aşk bu çiğnenmiş kırbaçlanmış alta alınmış <br>Tanıyıp tutunacak bir insan arayan <br>Gördükçe çelik kazanlarının iç kaynamasını <br>Kaliforniyadaki silah fabrikalarını <br><br>/Doların egemenliğ halkın refahı: <br>Depolar boşalmalı/ <br><br>Aşk aşk bir şehir harabesi daha kazandın <br>Kurşun kanatları gergin <br>Fosforlu mermiler yine taze <br>Yıldırımlanmış boğalar <br>Havanın katı gövdesini kırarak <br>Yararak hayat dolu sevdanın karnını <br>Pilot ağzı zehirli bir dil <br>Kentelenmiş çeneler arasından <br>Gözler ovaya başını çıkaran insanları <br><br>Haydi aşk aşk <br>De ki dağları delerim senin için <br>Yıldızlar yakarışlar açık kartlar <br>Ve haydi hoşçakal <br><br>Kilimin üstünde <br>Bir ampül <br>Bir kırbaç bir ayakkabı</FONT></TD></TR><TR><TD width="100%"> </TD></TR><TR><TD align=left width="100%"><B><P align=left><FONT color=#800000>Cahit Zarifoğlu</FONT></B></P></TD></TR><TR><TD width="100%"> </TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE></DIV>EDITOR}
.
/
03-05-2007, 17:59
{EDITOR=<DIV><P class=MsoNormal style="MARGIN: 0in 0in 0pt"><FONT face="Times New Roman" size=3>Maide merhaba;seni aramızda katılımcı olarak görmek çok güzel.Artık açtığın konularla foruma iyice ısınmaya başladın,teknik anlamda sana yardımcı olmaya her zaman hazır olduğumuzu unutma. Şiir paylaşımların için teşekkürler eline sağlık. </FONT></P></DIV>EDITOR}
.
/
04-05-2007, 16:45
{EDITOR=<DIV>eline sağlık Maide</DIV>EDITOR}
Ey Nefsim! Görüyorum ki tamamen dünya ile haşır neşir oldun tamamen ona bağlandın. Ondan hiç ayrılmak istemiyorsun. Gittikçe dünya muhabbeti ve mal hırsı her yanını sarıyor. Bir gün ölüm gelip seni biriktirdiğin maldan ve sevdiğin dünyadan ve dostlarından, arkadaşlarından ayıracağını düşünemez oldun. Öfke ile kalp kirdin, bilmezmisinki bir kalp kirmak kabeyi yikmak gibidir?
bilmezmisin???
.