{EDITOR=<DIV><SPAN class=postbody><SPAN style="FONT-WEIGHT: bold">SERÇE VE GÖÇMEN KUŞUN HİKAYESİ</SPAN> <br><br><br><br>İhanetin adı göçmen bir kuşa verilmiş, <br>Sadakatin adı ise; bir serçeye <br><br>Göçmen kuş bütün bahar ve yaz boyunca <br>Küçük köyün üstünde uçmuş serçeyle beraber <br><br>Küçük sinekleri, kurtları yemişler, <br>Kış yağmurlarıyla şaha kalkmış, derelerden su içmişler. <br><br>Masmavi gökyüzünde dans etmişler, <br>Çiçek açan ağaçlara konup, papatya tarlalarında gezmişler... <br><br>Birbirlerine söz vermiş kuşlar; <br>Ayrılmayacağız diye. <br><br>Ama kış gelmiş, <br>Göçmen kuş adına yakışanı yapmaya kararlıymış, <br><br>Serçe ise her zamanki gibi sadık <br>Ama sevgi de yabana atılmaz bir gerçek. <br><br>Ayrılık acı, ihanet kötüymüş serçe için <br>Yaşamaksa önemli imiş göçmen için. <br><br>O, baharların tatlı eğlencesiymiş sadece <br>Gel demiş serçeye benle beraber... <br><br>Başka bir bahara uçalım. <br>Serçe ise burda bekleyelim demiş yeni baharı <br><br>Ama kış acımasızdır. demiş göçmen, <br>Yaşayamayız burda, aç kalır üşürüz <br><br>Serçe hayır demiş korunuruz kötülüklerinden kışın beraber <br>Göçmen inanmamış serçeye hayır demiş gidelim. <br><br><br>Serçe için gitmek nasıl bir ihanetse yaşadığı yere <br>Kalmakta aynı şekilde ihanetmiş sevgiliye <br><br>Ve karar vermiş sevgiyi seçmiş <br>Uçacakmış yeni bir bahara... <br><br>Göçmen ve serçe çıkmışlar yola, <br>Ama serçe zayıfmış, <br>onun kanatları uzun uçuşlar için değil. <br><br>Dayanamayacakmış bu yola <br>Oysa göçmenin kanatları güçlüymüş <br><br>Çünkü o hep kaçarmış kışlardan <br>Hep gidermiş zorluklarından kışın yeni baharlara <br><br>Bir fırtına yaklaşıyormuş. <br>Göçmen hızlı gidiyormuş fırtınadan, yakalanmayacakmış <br><br>Ama serçe iyice zayıf kalmış, yavaşlamaya başlamış <br>Göçmene duralım demiş artık. <br><br>Biraz dinlenelim <br>Göçmen itiraz etmiş, fırtına demiş, ölürüz. <br><br>Serçe çok fırtına görmüş, kurtuluruz demiş. <br>Ama göçmen yürü demiş serçeye <br>birazdan okyanuslara varacağız <br><br>Serçe sevgisine uymuş ve <br>peşinden son bir gayretle gitmiş göçmenin <br>Birazdan varmışlar okyanusa <br><br>Kurtuluşuymuş bu büyük deniz <br>Göçmen için çok iyi bilirmiş buraları <br><br>Ama serçe ilk kez görüyormuş ve sanki <br>Gökyüzünden daha büyükmüş bu yeni mavi <br><br>Serçe artık dayanamıyormuş, <br>Son bir sevgi sesiyle seslenmiş göçmene <br><br>Artık gidemiyorum.... Göçmen serçeye bakmış, <br>Bakmış ve devam etmiş........ <br><br>Okyanus çok büyükmüş, serçe ise çok küçük <br>Serçenin sevgisi de çok büyükmüş ama göçmen çok küçük... <br><br>Mavi sularında okyanusun bir minik <SPAN style="FONT-WEIGHT: bold">SADAKAT</SPAN> ... <br>Yeni bir baharın koynunda koca bir <SPAN style="FONT-WEIGHT: bold">İHANET</SPAN></SPAN></DIV>EDITOR}
Ben demiyorum ki beni kafesten azad edin
Götürün kafesimi bir bağa da gönlüm şenlensin
Geçiyor gül zamanı a dostlar, Allah aşkına
Oturun bir bağa da bari beni yad edin
Muhammed Taghi Bahar
.