![]() |
Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hayatın İçinden (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=93) +--- Forum: Edebiyat (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=16) +---- Forum: Mısralara Yansıyanlar (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=15) +---- Konu: Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. (/showthread.php?tid=9545) |
Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. - Toprak - 30-12-2007 Kaç gece yaşadım senden habersiz zemheri, toprağa
döktüm mutlarımı pul pul; şimdi karşında duruyorsam böyle dağınık, bil ki yaşamı seçmenin tac mahal kubbesi omuzlarımda. Sana varmak kolay olmadı güz yüzlüm, bahar ömürlüm. Nice kollarda tükettim yamalı umutlarımı, karabiber kokan düşlerimi dağıttım amaçsız. Kabul; yanlış yaşadım, yanlış hayaller kurup, yanlış yollarda tükendim. Biraz "kızıla boyalı saçlardan" alıntıydım, biraz "kırk yılda bir gibisin"den, "gülden kale düştü" ve "mavi tüy" ü unutmamak da lazım ama en çok kendi sefilliğime kurdum, tuğlasını acıdan ördüğüm şatomdan ibarettim. Her kitaptan bir paragraftım belki, yine de ben en çok özümü özledim hayatımın tüm alıntı cümlelerinde. Sen yokken, yoktu noktası-virgülü gülümsememin, tanımsız bir kadehlik ömrü bir yudumda içecektim. Yine de direneceğimi biliyordun hayata, ama sana yalan söyledim; bugün ölmeyi düşündüm Vur yüzüme zayıflığımı, güçsüzlüğümü, sıradanlığımı. Gözbebeklerinde boğulurken tutma ellerimi, dokunma zemberek dudaklarıma. Utandır beni sebepsiz yakarışlarımla, yakaramayıp suskunluğumla. Sana sarılırken korktuğum için, sevişirken çekindiğim için, özlemekten utandığım için... Senden vazgeçmek istediğim ve bunu başaramadığım için de ... Kapat gözlerimi, sar zamana, al kollarına ve önce utandır sonra bağışla beni. Mutluluğuma sakladığım, gözüm gibi sakındığım hüznü sök hayatımdan, hasretlikleri unuttur! Yaşamadım sayayım geçmişimi. Kaybolayım teninin coğrafyasında, sürgün yaşayayım kendimden. Ben sen olayım, sen kendin olup kurtar beni benden. Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. Kül gölge yansıyor yamalı sevdalarım. Hani bitti ya diğer tüm acılar, gitti ya diğer tüm sevdalılar; gerçek olduğuna inanamıyorum. Sana her gelişimde, bu sefer bitecek diyorum. Bu sefer terk edecek beni... Hep bu korku dan kaybettiğimi söyle en sevdiğim hayallerimi, seni de bu yüzden kaybedeceğimi söylemeyi de unutma sakın. Beni acıt istedim hep, sanki acıtmazsan sevemem sanıyordum seni; beni aldat, beni incit, sonra da terk et diye bekledim. Belki de hep gitmeni istedim kal derken. Çünkü biliyorum, bugün değil de yarın gidersen sonum olursun habersiz, alışırsam sevgine yapamam sensiz. Senden kaçtıkça daha çok sığınmışım sana. Biliyorum yine yanlış yaşıyorum umut sözlüm, sen bana yaşam vermeye çalıştıkça ben toprağı düşlüyorum. Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. Karşına çıksam boylu boyunca, hani desem bitti rüya. Bir anda nasıl vazgeçtiysem iklim rüyamdan, kızılca kıyamet acılarımdan; geçemez miydim umudun sisli Ankara ayazından. Sonbaharın puslu sancılarından bir damla yağmur gibi çalsam kapını... Önce vur yüzüme hatalarımı; kır, üz, dağıt ve ağlat beni. Sonra sol yanına sarıp bir mum yak. Yarın gideceksen bugün unut beni, bugün yanımda kalacaksan ömürlük sevdam ol. Sana yalan söyledim, bugün önce ölmeyi, sonra seni düşündüm... Cvp: Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. - Sema - 30-12-2007 bu güzel paylaşım için saolasın Meryem tşk. Cvp: Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. - EşkiyA - 30-12-2007 yoğun duygu yüklü mısralar ![]() emeğine sağlık.... devrik cümlelere bakılırsa Kahraman Tazeoğlu'nun mısralarına benziyor gibi ![]() Cvp: Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. - Berraksu - 30-12-2007 güzel de kahramanın kalemi değil gibi geldi bana kimden Meryem? Cvp: Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. - Toprak - 30-12-2007 ben kahramandan dinledim şimdi baktım yazarı şeçik yüksel miş. o kim tanımıyorum Cvp: Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. - EşkiyA - 30-12-2007 kahraman dada kırık cümleler fazlaydı ben o sanmıştım... yazan o değilsede okuyan oymuş ya kırık Cümle sonuçta:hıhı :hıhı :hıhı Cvp: Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. - Toprak - 30-12-2007 gerçekten tarzları benziyo (yazarın ilk eseriymiş galiba) kahraman için yazılmış bir şiir sanki Cvp: Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. - EşkiyA - 30-12-2007 olabilir.. kahramanın şiirini dağınık kafayla okusam birşey anlamam açıkçası... kendisi okuyunca anlam kazanıyor şiirleri. ben okurken vurgu hatasından birşey anlamıyorum:hıhı RE: Sana yalan söyledim, bugün ölmeyi düşündüm. - hüzün çiçegi - 20-05-2008 Yarın gideceksen bugün unut beni, bugün yanımda kalacaksan ömürlük sevdam ol. Sana yalan söyledim, bugün önce ölmeyi, sonra seni düşündüm... |