![]() |
Talha Bora Öge'dan şiir - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hayatın İçinden (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=93) +--- Forum: Edebiyat (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=16) +---- Forum: Mısralara Yansıyanlar (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=15) +---- Konu: Talha Bora Öge'dan şiir (/showthread.php?tid=9503) |
Talha Bora Öge'dan şiir - Toprak - 28-12-2007 Anı yaşa
Bugün son günün olsa... Nasıl yaşardın Sadece 24 saat nefesin kalsa? Hiç yalansız, Tamamen riyasız, Ne yapardın? .. Daha mı çok tebessüm eder? Uyumaz yıldızlara mı bakardın? Demek çekinmeden sevgini söyler, Dostlarını arardın? Belki gezebildiğin kadar gezer, Bir o kadar çiçek koklardın. Acaba düşmanın kalır mıydı Gönlünü alıp barışmadığın? Hadi... Zaman geçiyor. Dakikalar su gibi akıyor. Son anların olsa bunlar Ne yapardın? Birikmiş tüm paranla İhtiyacı olanlara yardım eder, Harcayabildiğince harcar mıydın? Sanırım eleştirmezdin kimseyi, Vakit iltifatlarına yetmezdi! Peki neden bugün değil... sonra! Son günün olması ne katacak sana, Artık anla! Dün gitti, Yarın gelmedi; Anı yaşa! RE: Talha Bora Öge'dan şiir - Toprak - 28-12-2007 Ama
Gün gelir ağlarsın Göz yaşın bir damla akmadan. Kahkahalar atarsın gün gelir, Ağzını hiç açmadan. Haykırısın içindekileri ama, Yanındaki bile duymaz sesini. Bakarsın gözünü hiç ayırmadan Görmezsin ne geçse yanından. Sonra bir an gelir, Nefes alırsın yaşayamazsın, Yaşarsın ama anlamazsın RE: Talha Bora Öge'dan şiir - Toprak - 28-12-2007 Arif gib!
Taşıma suyla değirmen dönmez Kimse Leyla’yı mecnun gibi görmez Mum dibine aydınlığı vermez Işığım yalnız sende dur gitme Dilin ya hayır konuşsun ya sussun Ağzından çıkanı kulağın duysun Ölenle ölünmez bilmiyor musun ? Olmasan da yaşarım ben sen bitme Iraksın gönüle uzaksan göze Kılavuz gerekmez görünen köye Yemin etmek yersizdir doğru söze Adımı atmadan düşün gel etme RE: Talha Bora Öge'dan şiir - Toprak - 28-12-2007 Aşkın Öteki Yüzü
Aşk O’ na ulaşıncaya kadar mı var yoksa Ulaşılmazlık mıdır aşka sebep yani Istırap çekmeyip Acı duymayınca Varılamaz mı tadına Mutluluğu çilesinde mi gizli Mutlu olmayı Belki hiç beklememeli Gıdası da Gözyaşları galiba O damlalar olmadan Büyümüyor da Kararsız Cana işkence yaparcasına Dilindeki tek sorudur Acaba? Yine de aşk Öyle bir şey ki Olmadan olmuyor Kalbe gerekli Heyecan dolu bir soluk Derin bir nefes misali! RE: Talha Bora Öge'dan şiir - Toprak - 28-12-2007 Belki, Bazen
Hayat benim belki Benim hayat bazen Aşikar görünen belki Puslu duyulan bazen Mütevazı gümüş belki Kibirli altın bazen Şirin bir serçe belki Asi tay bazen Coşkun şelale belki Dupduru bir koy bazen Davetkar lale belki Ürküten kaktüs bazen Peşimdeki yedi belki Önümdeki sıfır bazen Çılgın gitar belki Bir kırgın keman bazen Meraklı bir bebek belki Umursamaz ihtiyar bazen Üç boyutlu sinema belki Siyah beyaz mini ekran bazen Apaçık beyaz belki Sır dolu siyah bazen Olduğu gibi ben belki Hiç olmadığı sen bazen Her şeyiyle herkesin belki Bir hiçle kimsenin bazen Talha bora öge gölge belki Gölge Talha bora öge bazen … Talha Bora Öge RE: Talha Bora Öge'dan şiir - Toprak - 28-12-2007 Bu son gib!
Dost bildiklerim sırtımdan bir bir vursa Beni ayakta tutan sonsuz aşkındır Gönül kapımı çalama kapadımsa Aldırma gel yine de, sana açıktır ! Anlamadığın söze gönlün kırıksa Yapma bir tanem boşa giden zamandır Kurduğun mahkemede kalbim sanıksa Sanma yoktur kimsem de, aşkım tanıktır Dinle de bir kez inan ya da inanma Sevgimi analatamaz, sözcükler dardır Vazgeçmem şimdi cümle çıksa karşıma Vurulduğum o ruhun bana layıktır ! Ne olur güzel, verdiğin sözden cayma Zararın neresinden dönersen kardır Aşkımıza kıyarsan canına doyma Bu son gibi dur gitme bize yazıktır RE: Talha Bora Öge'dan şiir - Toprak - 28-12-2007 Bumerang gib!
Gönlüm titrer oldu gazellerden yasla Suçu özür silemez ezelden asla Doluyor deştiğin yaralarım tuzla Sarma n’olur yine kıracaksan sarma Ders alsan gayrı hatalarından sende Marifet mi söyle yara açmak kalpte Hep aynı hüzünler fer kalmadı bende Sevme beni tekrar üzeceksen sevme Dalından kopan gül mahkumdur ölmeye Suya düşen köz mecburdur sönmeye Aşık bumerang gibi yatkın dönmeye Gelme sen de gideceksen gelme RE: Talha Bora Öge'dan şiir - Toprak - 28-12-2007 Anlatılanlar vardır
Anlaşışlması gerekenler Anlatılmayanlar olur Anlaşılmayanlar da Anlatılamayanlar sonra Ve yanlış anlaşılanlar … Anlaşılmak en güzeli Anlaşılmamak mı ? Nasıl da yakar canı Yanlış anlaşılmaksa buz gibi Dondurur damarda kanı RE: Talha Bora Öge'dan şiir - Toprak - 28-12-2007 Ferhat’ mış gib!
Her yanım bin güzel dolsa Bir tek seveni seçerim O güzel, gün gelip solsa Değse canım veririm Çağıran gonca gül olsa Bülbül misali giderim Yolumda dağlar bulunsa Ferhat’ mış gibi delerim Aklımı başımdan alsa Kalbi de öne sürerim Dünya belayı da salsa Takmaz göğsümü gererim Böyleyim tanıyan dilse Söylesin madem bilirdim Kalpten kalbe yol var bilse Sevseydi ben de severdim ! RE: Talha Bora Öge'dan şiir - Seda - 28-12-2007 emeğine sağlık arkadaşım ![]() |