![]() |
yetimhane de bayram - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Dini Konular (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=129) +--- Forum: Resim&Sesdosyaları&Şiirler (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=197) +---- Forum: Dini Şiirler (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=138) +---- Konu: yetimhane de bayram (/showthread.php?tid=10934) |
yetimhane de bayram - Sema - 29-11-2008 Gözlerimde senli olmayı bekleyen hasret Dilimde kime ettiğimi bile bilmediğim sitem Her bayram arifesinde gelir bana bu matem Ne olursun bu bayram rüyama olsun gel annem… Bayram sabahları hep erken kalkardım, Sen yakışıklı gör diye saçlarımı Bozup tekrar ve tekrar tarardım Gelmeye başlardı elinde kutular olan insanlar, Onların içinde hep seni arardım… Sonra kahvaltı başlardı, Herkes birisinin yanına dağılırdı, Ahmet demişti bir keresinde "o zaman yumurtayı aşçı bir başka kaynatırdı" Nereden bilebilirdim ki annem, Benim aklımda senin ne zaman geleceğin vardı… Kahvaltı biter, biz el öpmeye başlardık, Hediyeler gelirdi kutu kutu, Açmadan önce istediğimiz çıksın diye dilek tutardık Çıkmayınca, hayallerimizi bir sonrakine saklardık Melek, dünyanın en güzel barby bebeğini dilerdi, Tuğçe kocaman bir puflu ayıcık isterdi Büyükçe bir kutu vardı, yanında ise bir palyaço "Ne çıkmasını isterdin?" dedi elinde bir şapka, altı açık Annemi dedim, önce bakışları takıldı kaldı Sonra nedendir anlayamadım, Gözlerinin altındaki boya akmaya başladı Daha sonraları öğrendim, palyaçolar da ağlardı… Metin'e sordular sonra "uzaktan kumandalı tır" dedi, Kutuyu açtılar ve istediği çıkıverdi, Aslı ağlayan bir bebek istedi, açıldı kutu ve bebek içindeydi Şaşırmıştım, herkesin dileği kutunun içindeydi Sonra palyaçoya baktım, tekrar annemi soracaktım Biri tuttu elimden "Hadi çizgi film başlayacak" dedi Toplantı salonuna geçtik ve ışıklar kapanı verdi Filmi izlerken uyuyakalmışım Aslında Tom ve Jerry en çok sevdiğim çizgi karakterlerdi Rüyamda tek başıma salondaydım Her yanımda oyuncaklar vardı, derken zil çaldı Anlamıştım sendin, açmaya uğraştım kapıyı Ama kocaman bir kilit vardı Bağırmaya başladım "Annem geldi lütfen açın kapıyı" Herkesi bana bakarken fark ettim Anlamıştım, filmin en güzel yerini mahvettim Hatice ablam çağırdı beni, sahi ben sana ondan bahsetmedim değil mi? Hep bembeyaz giyinir, çok güzel kokar Upuzundur saçları, yanlarından iki tane toka takar Sinirlenince bile kızamaz, sevecen bakar Gerçi herkes ona Hatice anne diyor ama Ben ablayı daha bir yakıştırıyorum ona Aslında sen kızarsın diye anne diyemiyorum Ama olsun benim annem sensin ya ben biliyorum Film izlenen salondan Hatice abla ile çıktık Gözlerime baktı önce Ardından gidip kapıya baktık Kimse yoktu Ve sanki inadına zil çalışmıyordu… Yüzümü yıkadım ve sonra odama çıkmak istedim İzin vermedi Hatice abla ,"misafirlere ayıp olur" dedi Ben de salona gidip kutunun yanına oturdum… İstemiyordum ama suratımı asıyordum… Öğle yemeğinden sonra kimsecikler kalmadı Gelenler, gezdirmek için yanlarına arkadaşlarımdan almışlar Hatice ablam dedi, "ağlarım diye beni geride bırakmışlar" Hiç üzülmedim Ya ben onlarla gitseydim de sen gelseydin O kadar çok isterken seni göremeseydim Olsun anne olsun kimse götürmesin beni Yeter ki sen gel, bir kerecik olsun gel Kimse ama hiç kimse sevmesin beni Çabucak yedim akşam yemeğini Üstümü değiştirip hemen yattım Arkadaşlarım oyuncaklarıyla oynayacaklardı Beni de çağırdılar, canım gitmek istemedi Yatağa yatıp düşünmeye başladım, Acaba nasıldı saçların, gözlerin ne renkti, En çok da kokunu merak ediyorum Hatice ablam, "dünyada en güzel anneler kokar" derdi Yatıyorum artık, bak yumdum gözlerimi Tüm "annen öldü" diyenlerin inadına bekliyorum seni Rüyalarıma geçen bayram da gelmedin Bu bayramda olsun gel anne, emi? bu şiir çok değerli bi arkadaşıma ait sizlerle de paylaşmak istedim umarım benim gibi sizlerde beğenirsiniz ![]() RE: yetimhane de bayram - GüLYapraK - 08-12-2008 çok güzel paylaşım ablam ALLAH razı olsun .yetimhanede bayramını geçiren bütün din kardeşlerimizin de ALLAH yardımcısı olsun AMİN..... RE: yetimhane de bayram - Sema - 09-12-2008 amin güzel kardeşim Rabbim cümlemizden razı olsun. ![]() yetimhanede ve ayrıca sokaklarda bayramını geçirmek zorunda kalan bütün kardeşleriminde Allah yardımcısı olsun.bu mübarek günlerin onlara umut ışığı olmasını ve gelecek bayramlarını daha güzel ortamlarda ve daha güzel mekanlarda geçirebilmelerini ümit ediyorum yüce Mevlamdan.... Cvp: RE: yetimhane de bayram - Kayra - 09-12-2008 (09-12-2008, 14:46 )Sema demiş ki: Cvp: RE: yetimhane de bayram - Toprak - 10-12-2008 (09-12-2008, 16:19 )Kayra demiş ki:](09-12-2008, 14:46 )Sema demiş ki: Tüm "annen öldü" diyenlerin inadına bekliyorum seni Rüyalarıma geçen bayram da gelmedin Bu bayramda olsun gel anne, emi? güzeldi, herşeyin kiymetini bildiğimizi düşünüyoruz ama yeteri kadar yinede bilmiyoruz (her şeyimiz var hamdolsun, bundan sanırım) Rabbim herkezin yardımcısı olsun .... |