![]() |
Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Hayatın İçinden (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=93) +--- Forum: Edebiyat (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=16) +--- Konu: Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri (/showthread.php?tid=11168) |
RE: Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri - Toprak - 11-02-2009 BULDUKTAN SONRA ARAMA (SENİ ARADIM) Omuzumda sevda yükü Yollarda Seni aradım. Beste beste, türkü türkü Tellerde Seni aradım. Girdim yeşilden sarıya Sordum ölüye, diriye Çiçeği verdim arıya Ballarda Seni aradım. Aşk yalımı girdi cana Gönlüm döndü gülistana Gece-gündüz yana yana Küllerde Seni aradım. Yorulup demedim, yeter Hasretin gözümde tüter Keremden, Mecnundan beter Çöllerde Seni aradım. Bahçem çiçek, bağım gazel Birleşir ebedle, ezel Ayırmadım çirkin, güzel Kullarda Seni aradım. Ulaşmak için rahmete Katlandım binbir zahmete Karışıp söze, sohbete Dillerde Seni aradım. RE: Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri - Toprak - 11-02-2009 CAN KURBAN
Bizim kapı dost kapısı Girene canımız kurban. Selâm muhabbet tapusu Verene canımız kurban. Nefisten soyunduk tül tül Gitti beden, kaldı gönül Özümüz bağ, sözümüz gül Derene canımız kurban. Uzadıkça hasret demi Şefkat atı çiğner gem’i Yaramıza sabır em’i Sürene canımız kurban. Hayat kilim, çile nakış Dokuyoruz iniş, yokuş Marifet mânâya bakış Görene canımız kurban. Kin marazdır, sevgi sanat Yürekte kaynar her saat Kimsesizlere kol, kanat Gerene canımız kurban RE: Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri - Toprak - 11-02-2009 CEVAPSIZ KALAN SUALLER
Yürü: duvar beton, otur yer beton Tavana bakarsın ' bakma der' beton - Yağmur kokan toprakların nerede? .. Ne çiçekler açar, ne kuşlar öter Yolların on adım ötede biter - Serbest gezen ayakların nerede? .. Her günü hasrettir haftanın ayın Hani ya bayramın, düğünün, toyun? - İlin, yurdun, konakların nerede? .. Gönlün gamdan göçer, gama taşınır Boş direkler boynu bükük düşünür - Dalga dalga bayrakların nerede? .. Deprem mi geçirdin, talan mı gördün? Kanlı haydutlara haraç mı verdin? - Obaların ocakların nerede? .. İnancın cezalı, yüreğin tutsak Konuşacak yerde çaresiz susmak - Dudakların, dudakların nerede? RE: Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri - Toprak - 11-02-2009 ÇARPIK ÇAĞ
Doğru mu, yanlış mı karar sizlerin Biz aklın durduğu çağda yaşadık 'Ben dinsizim! ' diyen beyinsizlerin Din dersi verdiği çağda yaşadık. Baylar çalım sattı,bayanlar etin; Ar duvarı çürük,darbeler çetin. Modern putçuluğun, şirkin, zilletin Kemale erdiği çağda yaşadık. Bazen kör kilitler vuruldu dile Bazen armağanlar kazandı hile Homo'nun,komo'nun, deyyus'un bile İtibar gördüğü çağda yaşadık. Yabancısı olduk ilin obanın Müdür ekmeğini çaldı çobanın Resmi dairede devlet babanın İpe un serdiği çağda yaşadık. Önümüz çileydi arkamız cefa Bir gün semtimize basmadı sefa Mürşidin, müridin günde beş defa Günaha girdiği çağda yaşadık. Kimi hak adalet gördü düşünde Kimi devlet kuşu buldu başında Vatanseverlerin vatan dışında Hasretlik sürdüğü çağda yaşadık. Göz yumup izine düştük batının Tuttuk kuyruğundan haçlı atının Pamuk yumağının, tüyün, tütünün Nice baş yardığı çağda yaşadık. Neler yıkmadık ki son olsun diye Harcadık günleri gün olsun diye Asker kaçağının şan olsun diye Askeri vurduğu çağda yaşadık. Dilendik, savurduk Doları, Markı Döndükçe aşındı düzenin çarkı Şalvarı, kasketi, gömleği, börkü; İhtiras sardığı çağda yaşadık. Baş örtüsü yasak,Türk olmak günah; Sabır ver, sabır ver ey gadir Allah Bulaşık basının her gün her sabah İslâm'ı Yerdiği çağda yaşadık. Görün hâlimizi biz insanların Tutsağı olmuşuz suizanların Her zaman her yerde müslümanların Müslüman kırdığı çağda yaşadık -------------------------------------------------------------------------------- RE: Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri - Toprak - 11-02-2009 ÇEKTİRİRLER ÇEKİYORUZ
Ne çekersek deliden-kaçıktan çekeriz. Ve bir de yarımdan buçuktan çekeriz. Beri tarafta gözü gönlü kapalıdan Öte tarafta eti açıktan çekeriz. RE: Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri - Toprak - 11-02-2009 DAĞ İLE SOHBET Beyaz karlı, kara çamlı iri dağ Heybet nedir, ne değildir? . De hele. Geceleri yapayalnız kalınca Uzlet nedir, ne değildir? . De hele. Hiç başın ağrır mı, yoruldun mu hiç? Birine küstün mü., darıldın mı hiç? Sevdin mi, öptün mü, sarıldın mı hiç? Hasret nedir, ne değildir, de hele. Neşeyi ne tartar, gamı kim ölçer Acı söz yarası kaç yılda geçer Beklemek sancıdır, ayrılık hançer Gurbet nedir, ne değildir? . De hele. Düşlerine aldandın mı uykunun? Kucağında büyüdün mü korkunun? Taşınması zor mu zillet tokunun? Dehşet nedir, ne değildir? . De Hele. Ormanın var, pınarın var, kuşun var Dört mevsimde bulut saçlı başın var Bilmem amma bir uzunca yaşın var Mühlet nedir, ne değildir? . De hele RE: Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri - Toprak - 11-02-2009 DAĞLARA DENİZ EKTİM
Uykuları yatağıma bağladım Geceleri delip çıktım dağlara.. Ormanların kâkülünü taradım Bulutlardan gömlek diktim dağlara.. Ağaran şafakta gördüm yarını Tuttum nakış nakış ördüm yarını Yağmur damlasına sardım yarını Dalga dalga deniz ektim dağlara.. Kartal kanadıyla biçtim gökleri Duru pınarlardan içtim gökleri Ya Allah! . diyerek açtım gökleri Demet demet ışık döktüm dağlara.. Hayal var ki hakikatten evlâdır Çile var ki çok nimetten evlâdır Sabır, şükür her ziynetten evlâdır Üçüncü gözümle baktım dağlara RE: Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri - Toprak - 11-02-2009 DAVA FELSEFEM Ben Milletim uğruna adamışım kendimi Bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir. Zulüm Azrail olsa, hep Hakkı tutacağım Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir RE: Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri - Toprak - 11-02-2009 DERTLEŞME
Sırtımıza cümle derdi, belâyı Sizin için aldık; sizden ne haber? Senelerce uykuları rüyayı Sizin için böldük; sizden ne haber? 'Nemize ne, aman bırak' demedik Otuz alıp onbeş verek demedik Hava kışlı, yollar ırak demedik Sizin için geldik; sizden ne haber? Aşk ile doldurduk gönül tasını Tavuğunuz ölse çektik yasını Zalimlere karşı cenk havasını Sizin için çaldık; sizden ne haber? Durup da 'bize ne' demedik bir gün Korkmadık, yılmadık, düşmedik yorgun Sıra sıra hapis, kitlece sürgün Sizin için olduk; sizden ne haber? İçkiye, kadına, rütbeye, şana Tenezzül etmedik, malûm cihana Bunların cümlesi kalsın bir yana Sizin için öldük; sizden ne haber? RE: Abdurrahim Karakoç'un Hayatı (1932 - ) ve Şiirleri - Toprak - 11-02-2009 DEMEDİ DEME
Korkuyorum belki yarın geç olur Geleceksen bir gün önce gel sene. Yaralıya yol gözlemek güç olur Geleceksen bir gün önce gelsene. Kar yağar, çığ düşer yollar açılmaz. Seller iner derelerden geçilmez Senet yoktur ömre vade biçilmez Geleceksen bir önce gel sene. Can kuşu kafeste durmaz demişler Kaçan kuş kafese girmez demişler Son pişmanlık fayda vermez demişler Geleceksen bir gün önce gel sene |