![]() |
güLLerin efendisine şiirLer - Yazdırılabilir Sürüm +- Forum Hafızoğlu (https://www.hafizoglu.net/frm) +-- Forum: Dini Konular (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=129) +--- Forum: Güllerin Efendisi (https://www.hafizoglu.net/frm/forumdisplay.php?fid=169) +--- Konu: güLLerin efendisine şiirLer (/showthread.php?tid=1232) |
Şefaat Ya ResuLaLLah - Burcucum - 18-07-2006 Şefaat Ya ResuLaLLah Sen alemlere rahmetsin İki cihana serversin Dinimizi öğretensin Şefaat ya resulallah Sevgin şifa gönlümüze Layık olmalıyız size Ümmet olmak şeref bize Şefaat ya resulallah Hasretle seni anarız Selatı selam yolalrız Sensiz hep garip ağlarız Şefaat ya resulallah Mevlamız habibim dedi Cennet emrine verildi Kuran size gönderildi Şefaat ya resulallah Adem Karaca Sen - Burcucum - 18-07-2006 Sen Bakıp seni gören âşık, Başka cemâli neylesin? Dostluğuna eren sâdık, Başka visâli neylesin? Kulaklar duymuşsa sesin, Duyar mı ağyâr nefesin! Gönüllere Sultan Sensin, Gayri âmâli neylesin? Ağızlara şerbet-şeker, Sînelerde adın eser; Sevgini tatmışsa eğer, Kaymağı-balı neylesin? Gönül Seni sevmiş ise, He emrine girer ise, varıp sana yeter ise, Mâl u menâli neylesin? Fakirler lûtfunla ganî, Âcizlerin tek güveni; Şevk ile ananlar Seni, Derd ü melâli neylesin? M.Fethullah Gülen .................................... - Efendi - 18-07-2006 efendimeze bu aciz dillerimizle ne kadar övgüde bulunsak azdır ![]() Allah razı olsun RE: güLLerin efendisine şiirLer - Aysema Sultan - 18-07-2006 Eleğine saglık burcucum harıka ....... ![]() RE: güLLerin efendisine şiirLer - Burcucum - 18-07-2006 Hüznün Gözyaşı demiş ki:efendimeze bu aciz dillerimizle ne kadar övgüde bulunsak azdır ALLAH cümLemizden razı oLsun Aysema Sultan demiş ki:Eleğine saglık burcucum harıka ....... rica ederim sizLerinde payLaşımLarınızı bekLiyorum ![]() O GELİYOR - Efendi - 18-07-2006 ![]() Yollara sular dökün, Bahçelere müjdeler edin, Bahar kokuları geliyor, O geliyor, o Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor. Yol verin, açılın, savulun. Beri durun, beri. Yüzü apaydınlık, akpak, Bastığı yeri ardında gündüzler gibi bırakarak O geliyor, o. Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor. Gökler yeryüzünü kapladı, örttü bir anda. Bir anda dört yanı misk gibi bir koku sardı. Bir anda bir velvele, bir kıyamet koptu cihanda. O geliyor, o. Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor. Bir anda can geldi bağlara, bağlar ışıdı. Bir anda açıldı baktı bağlara gözler. Bir anda bizde ne gam kaldı, ne dert kaldı, ne keder. O geliyor, o. Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor. Yayından fırladı ok. Hedefe ha vardı, ha varacak. Bahçeler selama durdu. Selviler ayağa kalktı. Çayır çimen yollara düştü. İşte konca, ata binmiş geliyor. Biz ne duruyoruz, O geliyor, o. Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor. Sen bizim yöremize gelirsen göreceksin, ey şems, Huyumuz sadece susmak olmuş bizim, susmak. Senin güzel gözlerinçin işte canım pusuda. Rahatım kaçtı benim, Geceleri uykum kalmadı gitti ama, Bak işte o güzel günler yola çıkmış geliyor Mevlana Celaleddin Rumi GÜL KOKUSUNU SİZDEN Mİ ALMIŞ BİLMEM - Efendi - 18-07-2006 ![]() GÜL KOKUSUNU SİZDEN Mİ ALMIŞ BİLMEM BİR ATEŞ ATTINIZ İÇİME SÖNMEZ YANAR HER DEM BÜKÜLÜR BOYNUM, BİR GARİPLİK ÇÖKER DOYULMAZ GÜZELLİĞİNİZE HASRET KALDI BU GÖZLER! EFENDİM BENİM GÜZEL EFENDİM SULTANIM BENİM GÜL SULTANIM Ruhum Efendim - Efendi - 18-07-2006 ![]() Nice âşıklar gördüm, nicedir görürlermiş seni Sâdık vezirlerinle dolaşırmışsın ümmetini Yaralıları ziyarete gelirmişsin Efendim. Nerdesin, öldürücü yokuşlarda kaldım; ben yetim. Ruhanî değilim, nasıl varam huzûr-u yakîne? Kader geçit verir mi acep ol Ravza-i Pâkine? Ne kadar isterdim, şöyle sancılı bir 'off..' diyeyim; Ya sen gelesin imdada, ya da ben göçüp gideyim. 'Hû..' söyler her nefesim; sen ki damarlarımda kansın Ciğerlerim kebab olmuş ne gam!, varsın dünyam yansın! Bir başka canan istemez gönlüm; bağlandım gamzene! Vurulmuşum sevda özümden, tutulmuşum Sidre'ne... Sesini özledim kimsesiz gecelerde; Hep ağladım için için; Bekledim seneler boyu eşiklerde; Başımı koydum kurbanlık için; Ağlıyorsam, sanma ki kırılmışım; kör olur gözüm Ofluyorsam, hiç bıkmadım bekçilikten; yanar özüm Kırılası kalem!, dilim kurur böyle sitemimden; Bîzârım Allah (c.c)'ım., benim şikâyetim hep nefsimden. Acı yazdım, bir yüz bularak engin şefkatinden incinme, uykusuz gecelerime ver; Raûfsun sen. Ne desem ki; çok seviyorum seni, çok.. sevgime ver Himmetin olmazsa, kabul etmez beni gökler ve yer. Âh bir sarılsaydım boynuna kucak kucak aşkımla! Âh bir tutsaydım ellerinden; öpseydim doya doya! Öpseydim kadem-i şerifinden çatlak dudağımla! Çökseydim dize ve eriseydim sohbet ocağında!.. ilk aşkım diyemem, lâkin aşılmaz aşkımsın inan! Çatlarsa bir gün kalbim; 'Ahmedim..' yazsın her damla kan! Kesilirken veda sözüm; 'Habîbim..' desin tükensin! Zira sen, ölmüş hissiyatımda açan kardelensin... Alıver ipimi eline..çek, sür beni ardın sıra!. .......... Koşmazsam hâinim; tek, 'Sahibim' sen olduktan sonra. Beklerim susuz ekmeksiz, bu kapı senin kapınsa. Buyursun Azrâil, varılacak yer senin yanınsa... Bir Kutlu'nun seccâdesine yüz sürdüm, öyle geldim Cennet köyünün toprağını öptüm öptüm de geldim Şiir şiir aşkımı kabul eder misin Efendim ? Bir kerecik olsun bana da 'Gel!' der misin Efendim? Canım, Cananım, Cinânım, Melceim, Mededresânım! Lütfet elini bîçâreye ki sensiz perişanım... musa HUB CAN MUHAMMED - Efendi - 18-07-2006 ![]() İstemem ben inci güher, Gönül gözüm seni ister, Söyleyelim hep beraber, Muhammedim, can Muhammed. Sünnetinden aldık ilham, Uzak düştü bize haram, Getirelim salat, selam, Muhammedim, can Muhammed. Rahmet oldun alemlere, Nurun doldu gönüllüre, Rehber oldun alimlere, Muhammedim, can Muhammed. Kevser sana oldu şarab, Senden uzak kullar harab, Bizi yoldaş eyle ya Rab, Muhammedim, can Muhammed. Dermani'yim yok imkanım, Cennet olsun tek mekanım, Kalbimdeki hep yakanım Muhammedim, can Muhammed Ali Kaybal HOŞ GELDİN - Efendi - 18-07-2006 ![]() Bu şiirde hüzün yok Bugün hüzün yok bize Sultanlar sultanının doğduğu o geceyi, o benzersiz geceyi çoşkuyla anıyoruz Aleme ervah, bugün bizimle beraberdiniz Meleği ala beraberdir bizimle Ve şimdi biz meleklerle diz dize Rebiüevvel ayının onikinci gecesi, yer Mekke Ebu Tâlib mahallesi Leyl çarşısı Bir ev Abdulmuttalib’den oğlu Abdullah’a kalan Bir hane şimdi Abdullah ‘da yok,karanlık ve Hz. Amine Üflesen sönecek gibi yıldızlar Ve beklenen bir var, O ... Rebiüevvel ayının onikinci gecesi yıl 571 Nisan ayının yirmisi,günlerden Pazartesi Ebu Talib mahallesinde saadetli bir ev, saadetli bir oda Abdimenaf kızlarını andıran huriler dolaşıyor oda da Birinin elinde cam bir kase var içi şerbet dolu ama sanki kar Hadi al, bu içecek cennet tavıdır ,al ve iç Bu sana Allah’ın ikramıdır. Ve yudumlanıyor şerbet Allah’ın adıyla O anda beyaz bir kuş bembeyaz kanadıyla Hz Amine’nin sırtını sıvazlıyor Ve beklenen biri var , O... Rebiüevvel ayının onikinci gecesi Vakit seher vakti, yıldızlara uzansan tutacaksın Hele biri var ki küçücük bir dolunay sanki Bu onun yıldızı, ve bir nur denizi, O’nun denizi Semave vadisi sular altında Çünkü O geliyor Çekilen ve kuruyan Save gölü , sönen Mecusi ateşi Çünkü O geliyor Zincire vurulan şeytan göklerden kovuluyor Kisra saraylarından çatırdılar geliyor, çünkü dünyaya O geliyor Ve gökten inen üç melek ellerinde üç bayrak Biri güneşin doğduğu yerde,biri battığı yerde güneşin Diğeri Kabe’nin üzerinde müjdesini veriyor kainat güneşinin... Bu muştunun ardından kat be kat semalardan boşalıyor melekler Allah’ın rahmeti üzerine olsun ey Nebi... Ve bir nur doğdu ayın ondördü gibi O doğdu, kalplere sürur doğdu Gerçek oldu annesinin rüyası Hz.İbrahim’in duası kabul oldu Yer de ve gökte övülecek şan doğdu Ümmetinin göz nuru habibi zişan doğdu Şimdi kaplasın onu bir ak bulut Ve dolaştırsın melekler, doğuyu ve batıyı Varlıklar onu birde suretiyle tanısın Yusuf’u görüpte parmağını kesenler baksın bir kez O’na da yürekleri doğransın Hoş geldin ey ledün ilminin sultanı Kabe’nin canı, Dertlilerin dermanı, Hoş geldin ey cihanın padişahı ! Kur’an’nın sırrı İrfan ehlinin şahı Hoş geldin ey enbiyalar sultanı ! Cemal bahçesinin bülbülü Kainatın nazlı gülü, Hoş geldin... Rebiüevvel ayının onikinci gecesi Yirmibirinci yüzyıl Olanca genişliği ile yeryüzü Ve efendiler efendisi gönüllerde doğmaya devam ediyor... Ey Nebi Alemlere rahmet geldi Sana sâlat ve selam Efendimiz Hoş geldin.... Dursun Ali Erzincanlı- Ensevgiliye 6 |