Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: YAZIKLAR OLSUN TFF
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
Hükmen 3-0 için ne yorum yaptılar

Tahkim Kurulu, olaylı Trabzon-Sivasspor maçı için Sivasspor'un itirazını kabul ederek hükmen 3-0 galip sayılmasını istedi. Peki bu karara iki kulübün tepkisi ne oldu?
21 Eylül 2007 06:02

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Turkcell Süper Lig'de 12 Ağustos'ta oynanan ve yarıdan kalan Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun verdiği ''yeniden oynanması'' kararını bozdu.

Kararın gerekçesinin özeti:

'Olayların başlamasına Trabzonspor seyircilerinin yol açtığı dikkate alındığında, Trabzonspor'un hükmen yenilgisine karar verilmesi gerekirken, yerinde olmayan gerekçe ve kabul ile müsabakanın tekrar oynanmasına karar verilmiş olması, yasa ve talimatlara uygun görülmemekle, Trabzonspor Kulübü'nün başvurusunun reddine, Sivasspor Kulübü'nün başvurusunun kabulüyle, TFF Yönetim Kurulu'nun kararının kaldırılmasına oy çokluğuyla karar verilmiştir.'' denildi.

Karar sonrası Trabzonspor susma hakkını kullanırken, Sivas cephesinde ise 3-0'ın sevinci vardı...

Trabzonspor hakkını kullanacak

Tahkim Kurulu, olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili olarak TFF Yönetim Kurulu'nun maçın tekrar oynanması yönündeki kararını bozmasının ardından, Trabzonspor yönetimi 'Susma' kararı aldı..

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili olarak TFF Yönetim Kurulu'nun maçın tekrar oynanması yönündeki kararını bozmasının ardından, Trabzonspor yönetim kurulu Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu karar ile ilgili olarak susma hakkını kullanma kararı aldı.

Trabzonspor Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, spor kamuyonu daha sağlıklı bilgilendirme adına yönetim kurulu olarak susma kararı aldıklarını belirterek, "Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu karar sonrası, kamuoyunu daha sağlıklı bilgilendirme adına Trabzonspor yönetim kurulu olarak susma kararı aldık. Önümüzdeki günlerde basın toplantısı yaparak bu konuyla ilgili olarak kamuoyunu daha sağlıklı bilgilendireceğiz" dedi.

Sivasspor cephesinde mutluluk

Tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçı ile ilgili olarak Tahkim Kurulu’nun maçın 3-0 Sivasspor lehine tescil edilmesi kararı Sivas cephesinde memnuniyetle karşılandı.

Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, “3 puan verildiği için değil, kuralların uygulandığını görmekten mutluyuz” dedi.

Ligin ilk haftasında oynanan ve maçın son anlarında çıkan saha olayları nedeni ile hakem Bülent Demirlek tarafından tatil edilen Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili olarak Futbol Fedarasyonu Yönetim Kurulu’nun aldığı tekrar oynanması kararı Tahkim Kurulu tarafından bozuldu. Maçın hakemi Bülent Demirlek’i de dinleyen Tahkim Kurulu, maçın 3-0 Sivassor lahine tescil edilmesini kararlaştırdı. Gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz “Kuralların uygulanmakta zolduğunu gördüğümüz için son derece mutluyuz” dedi. Otyakmaz şöyle konuştu:

“Bunu 3 puan bize verildi diye söylemiyoruz. Benzer bir durum yarın bizim de başka bir takımın da başına gelebilirdi. Önemli olan kulüplerin kim olduğuna bakmaksızın kuralların uygulanmasıdır. Tahkim Kurulu da bu konuda doğru bir karar vermiştir. Neticede 3 puan ne bizi şampiyon yapar, ne de Trabzonspor’u çok büyük bir zarara uğratır. Bizim bu mücadeleyi vermekteki amacımız haklılığımızı ispatlamak ve futbol kurallarının doğru uygulanmasını sağlamaktı. Bundan dolayı da memnuniyet yaşadığımızı dile getirmek istiyorum.”

Haber7 / Ajanslar

TFF Kurulundakiler sanırım sivaslı iş adamlarından biraz daha fazla para aldılar gibi görünüyo. Türk futbolu nereye diyoruz ya masa başında oynanıyo artık sahada oynanan futbolun bi anlamı yok zaten doğru dürüst futbolda yok ama sahada kazansan bile ilişkilerin kuvvetli ise maçı daha sonradan da alırsın. Bu 3-0 sivasın içine asla sinmedi sinmeyecekde biliyorum çünkü alınlarının teri ile almadılar. Yazıklar olsun TFF yazıklar olsun Yiğit sandığımız sivasspor
sanki ts maçı alsa bişey olacak bu ts den ne köy olur ne kasaba o puanlarda bi işe yaramaz inşallah likden düşmezlerSmiley (5)