18-04-2007, 19:29
{EDITOR=<DIV><br>Haydi şu benlikten kurtul, herkesle anlaş, herkesle hoş geçin. Sen kendine kaldıkça, bir habbesin, </DIV><DIV>bir zerresin fakat herkesle birleştin, kaynaştın mı, bir ummansın, bir madensin! Bütün insanlarda </DIV><DIV>aynı ruh vardır, ama hepsinde de aynı yağ bulunmaktadır. Dünya da çeşitli diller, çeşitli lügatler var, </DIV><DIV>fakat hepsinin da anlamı birdir, çeşitli kaplara konan sular, kaplar birleşirler, bir su hâlinde </DIV><DIV>akarlar. Tevhidin ne demek olduğunu anlar da, birliğe erersen, gönülden sözü, mânâsız düşünceleri </DIV><DIV>söküp atarsan, can, mânâ gözü açık olanlara haberler gönderir, onlara gerçekleri söyler. <br> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV><br>Gel, gel, daha yakın gel, bu yol vuruculuk ne zamana kadar sürüp gidecek? Madem ki sen, bensin, </DIV><DIV>ben de senim. Artık bu senlik ve benlik nedir? Biz Hakk’ın nuruyuz, Hakk’ın aynasıyız. Şu halde </DIV><DIV>kendi kendimizle, birbirimizle ne diye çekişip duruyoruz? Bir aydınlık bir aydınlıktan neden böyle </DIV><DIV>kaçıyor? Biz hepimiz, bütün insanlar, tek bir vücud halinde olgun bir insanın varlığında toplanmış </DIV><DIV>gibiyiz. Fakat neden böyle şaşıyız? Aynı vücudun birer uzvu olduğumuz halde neden zenginler, </DIV><DIV>yoksulları böyle hor görürler? Aynı vücutta bulunan sağ el, ne diye sol elini hor görür? Her ikisi de </DIV><DIV>madem senin elindir, aynı tende uğurlu ne demek, uğursuz <br> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV><br>O geliyor!!!O.... </DIV><DIV>yollara sular dökün, <br>bahçelere müjdeler edin, <br>bahar kokuları geliyor, <br>o geliyor, o <br>Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor. </DIV><DIV>Yol verin, açılın, savulun. <br>Beri durun, beri. <br>Yüzü apaydınlık, akpak, <br>bastığı yeri ardında gündüzler gibi bırakarak <br>O geliyor, o. <br>Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor. </DIV><DIV>Gökler yeryüzünü kapladı, örttü bir anda. <br>Bir anda dört yanı misk gibi bir koku sardı. <br>Bir anda bir velvele, bir kıyamet koptu cihanda. <br>O geliyor, o. <br>Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor. </DIV><DIV>Bir anda can geldi bağlara, bağlar ışıdı. <br>Bir anda açıldı baktı bağlara gözler. <br>Bir anda bizde ne gam kaldı, ne dert kaldı, ne keder. <br>O geliyor, o. <br>Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor. </DIV><DIV>Yayından fırladı ok. <br>Hedefe ha vardı, ha varacak. <br>Bahçeler selama durdu. <br>Selviler ayağa kalktı. <br>Çayır çimen yollara düştü. <br>İşte konca, ata binmiş geliyor. <br>Biz ne duruyoruz, <br>O geliyor, o. <br>Ay parçamız, sevgilimiz, yarimiz geliyor. </DIV><DIV>Sen bizim yöremize gelirsen göreceksin, ey şems, <br>Huyumuz sadece susmak olmuş bizim, susmak. <br>Senin güzel gözlerinçin işte canım pusuda. <br>Rahatım kaçtı benim, <br>geceleri uykum kalmadı gitti ama, <br>bak işte o güzel günler yola çıkmış geliyor <br> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV><br> </DIV><DIV>--------------------------------------------------------------------------------<br> <br>Hz. Mevlana nın Sabah Namazından Sonra Okudukları Dua </DIV><DIV>Allah ım kalbimi nurlandır, kulağımı nurlandır, <br>gözümü nurlandır, saçımı nurlandır, derimi nurlandır, <br>etimi nurlandır, kanımı nurlandır, önümü nurlandır, ardımı nurlandır, altımı nurlandır, <br>üstümü nurlandır, sağımi nurlandır, solumu nurlandır, <br>Allahım! nurumu artır, bana nur ver. Ey nurun nuru ey merhametlilerin merhametlisi Allahım merhametinle beni nur et. </DIV><DIV>Bu dua, ismi güzel, cismi güzel, teni güzel, canı güzel, ruhu güzel, huyu güzel <br>Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) in dilindendir. </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV> </DIV><DIV><br>EY GÜZEL YAR, </DIV><DIV>BİZE SENİN AŞK U RAHMETİNİ TERENNÜM EDECEL O İNCE,O NEZİB SEVİMLİ SÖZLERİ HATIRLAT VE ÖĞRET Kİ BİZ, </DIV><DIV>HUZUR-U KERİMİNDE O SÖZLERİMİZLE SENİN MERHAMETİNİ KAZANALIM,SENİ KENDİMİZE ACINDIRALIM... </DIV><DIV>Mevlana Celalddin Rumi <br> </DIV>EDITOR}