Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: OKS Kalkıyor Ama Yeri Doluyor!
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
{EDITOR=<table id="table1" style="border-collapse: collapse;" border="0" cellpadding="0" width="98%"><tbody><tr><td class="bod" align="center" bgcolor="#ffffff" height="20"><font style="font-size: 15pt; font-weight: 700;" color="#000080" face="Arial"> OKS Kalkıyor Ama Yeri Doluyor! </font> </td> </tr> <tr> <td class="bod" align="center" bgcolor="#ffffff" height="10"> <font style="font-size: 9pt; font-weight: 700;" face="Arial"> 25/02/2007 </font> </td> </tr> <tr> <td class="bod" align="right" bgcolor="#ffffff" height="10"> <br></td> </tr> <tr> <td class="bod" align="right" height="10"> <br></td> </tr> <tr> <td class="bod"> <font style="font-size: 9pt;" face="Arial"> <p>BakanÇelik, AK Parti Bursa Gençlik Kolları'nın düzenlediği ''Genç LiderlikSemineri''nde yaptığı konuşmada, günümüzün en büyük zenginlikkaynağının bilgi olduğunu belirterek, bu nedenle eğitimde, yabancı dilve bilişim teknolojisini ön plana çıkardıklarını söyledi. </p><p>Öğrencilere 4'üncü sınıftan itibaren İngilizce eğitimi verildiğineişaret eden Çelik, ''Buna karşılık, öğrenciler İngilizce öğrenemiyor.OKS'de İngilizce soru sorulmuyor, sınavda çıkmayan her dersi deöğrenci, kendisi için değersiz bir yük olarak kabul ediyor. ÖSS'de dedurum aynı. Öğrenci, ÖSS'ye dil alanından girmiyorsa gereksiz olduğunudüşünüyor. Ne çalışacak öğrenci; aşağıdakilerden hangisi yanlıştır,farklıdır. Neredeyse, 'Aşağıdakilerden hangisi aşağıdadır' diyecekler.Tost yiyen, test çözen bir nesil verdik'' diye konuştu. </p><p>Çelik, bu nedenle OKS'yi 2008-2009 öğretim yılında kaldıracaklarınıifade ederek, şunları söyledi: ''OKS yerine 6, 7 ve 8. sınıflar sonundaseviye tespit sınavı yapacağız ve bu sınavlarda, dil sorusu da olacak.Bu sınavlardan aldığı puan, bir üst liseye geçtiği zaman bir bölümünüteşkil edecek. Diğer bölümü, kendini ifade etme sanatı. Öğrencide,resim, beden eğitimi ve müzik kabiliyetini ölçemiyoruz. Biz çocuklarınbilgisini ölçüyoruz ama becerisini asla ölçemiyoruz. Onun içinbeceriksiz bir nesil ortaya çıkarıyoruz.'' </p><p>ÖSS ile ilgili olarak Yüksek Öğretim Yasası'nda değişiklik yapılmasıgerektiğini vurgulayan Çelik, ''Bu değişikliğin bugün olmaması, yarınolmayacağı anlamına gelmiyor. Bunun da günü ve sırası geldiği zamanyapılması lazım çünkü, yüksek öğretim giriş sınavları da ortaöğretimimizi felç etmiştir'' dedi. Çelik, iletişim ve bilgisayarteknolojisinin, ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik yapılmasıplanlanan beceri ölçme sınavlarının, 'olmazsa olmaz'larından olacağınıdile getirerek, şunları kaydetti: ''İlköğretimi bitiren yavrumuzun,usta bir bilgisayar operatörü olması, liseyi bitiren öğrencimizin de bukonuda çalışan bir firmanın arzu ettiği zaman çalıştıracağı bir konumagelmesi lazım. Bunlar için de altyapı oluşturulması gerekiyordu.İktidarımızda, bilişim sektörü yüzde 400 büyüdü ve buna Milli EğitimBakanlığı öncülük etti.'' </p><p><strong>İNTERNET KULLANIMI</strong></p><p>&nbsp;İnterneti, 20. yüzyılın en büyük icadı olarak tanımlayan Çelik,''İnternetin taşıdığı bazı olumsuzlar var. Ulaştırma Bakanlığı,elektronik ortamda işlenen suçlarla ilgili detaylı bir yasa tasarısıhazırladı. Bunu yakında TBMM'ye sevk edeceğiz ve ümit ediyorum ki buolumsuzlukları büyük çapta ortadan kaldırmış olacağız'' dedi. </p></font></td></tr></tbody></table>EDITOR}