Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: DOĞRAMA (GAZİANTEP)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
DOĞRAMA (GAZİANTEP)


MALZEME:

Parça et
1 kg.
Sarmısak
1 baş

Patlıcan
1,5 kg.
Nohut
1 su bardağı

Domates
1 kg.
Tuz


Yeşil biber
4 adet
Biber salçası


Sadeyağ
2 çorba kaşığı
Nane


Soğan
2 orta boy





YAPILIŞI:

Akşamdan ıslatılan nohut, parça et ile birlikte pişirilir. Diğer taraftan patlıcanlar kabukları soyulmadan dörde bölünerek 3-4cm. uzunluğunda doğranır. Bir tencere içerisine domateslerin kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılır. Biberler doğranır, soğanlar halka halka doğranır, sarmısaklar konur, tuzu atılır ve biraz su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Patlıcanlar pişmeye yakın limon suyu domates ve biber salçası ilave edilir. 15-20 dakika da ekşili salçalı suyla kaynatılır.Pişince üzerine ateşte kızdırılmış, sadeyağ ve nane gezdirilir. Bulgur pilavıyla servis yapılır.