Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: MERCİMEKLİ HUMUS (ANTALYA)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
MERCİMEKLİ HUMUS (ANTALYA)


MALZEME:

Kırmızı mercimek
1 su bardağı
Soğan
1 adet

Havuç
1 adet
Zeytinyağı
1 çay bardağı

Patates
1 adet
Sulandırılmış nişasta
1 tatlı kaşığı

Tuz
Yeteri kadar
Dererotu
4 dal



YAPILIŞI:

1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayın. 1 adet patates, havuç ve soğanın kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın. Tüm malzemeleri bir tencereye alın. Üzerine geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Orta ateşte sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene dek haşlayın. Bir çatal yardımıyla ezin. Koyu bir kıvam alınca içine 1 çay bardağı zeytinyağının yarısını ve 1 tatlı kaşığı sulandırılmış nişastayla tuzu katın. Karışımı bir süzgeçten geçirin. Kalan yağla servis tabağını yağlayın. Dereotunun yapraklarını ince kıyıp, karışıma ekleyin. Servis tabağına boşaltıp soğuyunca istediğiniz şekilde keserek, servis yapın.
teşekkürler emeğine sağlık