26-07-2006, 20:47
Bu gece hepimizin dualarını Rabbimiz hayırlar ile kabul eylesin inşaallahurrahman..
Bu güzel kandil gününde sizlerle tabii ki Kandil Simidi Tariflerini paylaşacağız =) Tarifler dedim çünkü 2 tarif var. Tariflerin her ikisini de deneme fırsatım olmadı ancak birinci tarifi verenin Ayşe Tüter olması, ikinci tarifin de tecrube ile sabit olması, her ikisini de denemek için cesaret verdi bana =) Zaten tüm kandil simidi tarifleri birbirine benzerler.. Farklar genelde mayalı - mayasız ya da sütlü - yoğurtlu şeklindedir.. Bir de içlerindeki yağ oranları azalıp artar ama hep vardır =)
Aileniz, sevdikleriniz ile
Hayırlı, Bereketli, Huzurlu, Bol İbadetli Mutlu Kandiller Duası ile..!
Kandil Simidi Tarif -1-
Malzemeler
* 1 su bardağı süt
* 1 paket margarin
* 5 kaşık zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 yumurta sarısı
* 1 yumurta akı
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1/2 kg un
* Çörekotu
* Susam
Yapılışı : Unu eleyin. Ortasına ılık sütü, oda sıcaklığında margarini, yumurta sarısını, zeytinyağını, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu koyun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Eğer ele yapışıyorsa biraz un ilave edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle hamuru 10 cm.'lik çubuk şeklinde uzatın. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verin. Hazırladığınız simitlerin üzerine yumurta akını sürün. Simitlerin yarısına çörekotu serpin. Kalan yarısına ise susam serpin. Tepsiye dizin. 180 derecede fırında pişirin.
Bu tarif Sabah'tan Ayşe Tüterin Tarifi ..
Afiyet Olsun..
Kandil Simidi Tarifi -2-
Aşağıdaki tarifi yapan arkadaşım çok memnun kaldığını, muhteşem olduğunu söyledi..
İnşaallah hepimiz memnun kalırız =)
Malzemelerimiz:
1 paket margarin(250 gr.) (oda sıcaklığında olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Susam(üzerine serpmek için)
Yapılışı:
Susam hariç, malzemelerin hepsini karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ilavesi ile yoğuruyoruz.. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamuru çok fazla un ilavesi ile katı yapmayın. Yoğurduğumuz hamurumuzu minik simit şeklinde yapıp, yumurta akına batırıp, susama buluyoruz ve 180 derecedeki fırınımızda pişiriyoruz(önceden ısıtmış olmalıyız)..
Afiyet Olsun..
Not: Bu tarifin aynısı tarcininmutfagi.com adresinde de var ama sanırım oradakinde yumurta akına bulanmadan susama bulanıyor.. kolay gelsin
Kandil Simidi Süpriz Tarif =)Kandil simitlerinin tariflerin dün gece ekledim siteye.. sonra bu sabah nette bir tarife rastladım ki yazmadan geçmeyeyim dedim =) devletsah.com adresindeki Sevgili Devletsah'in tarifi.gif)
Sanırım bugün 3 farklı tariften yarımşar ölçü yaparsam, hem misafirler için hem dağıtmak için epeyce simitciklerim olacak =)
Tekrar Hayırlı, Mutlu Kandiller
Malzemeler
250 gram Margarin
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 yumurta Sarısı
1/2 çay bardağı Şeker
1/2 çay bardağı Sirke
1 paket Kabartma tozu
(1 - 2 çorba kaşığı mahlep) mahlepli sevenler için.. (mahlebinizin kokusu kuvvetli ise 1 çorba kaşığı da yeterli olur)
1 tutam Tuz (bir tatlı kaşığı silme ilave ettim ben)
Göz kararı un
Üzerine:
1 adet Yumurta beyazı
Susam
Hazırlanışı
Bütün malzemeler(mahlebin sadece yarısını koyun) un hariç, bir arada hamur haline getirilir.
not 1 : (Simitleri yaptıktan sonra yazıyorum bu notları) Malzemeleri koyarken, sirkeyi ve kabartma tozunu sona saklayın. sirkeyi koyup, kabartma tozunu üzerine ekin, "cızzz" diye bir ses duyacaksınız. hemen karıştırın diğer malzemeler ile.. sonra unu ekleyin yavaşça )
Un yavaş yavaş katılır.
(Biraz un ilave ettikten sonra hamur ele yapışır bir kıvamdayken, kalan mahleb ide ilave edin bu aşamada)
Hamurumuz kulak memesi kıvamında olması gerekir.
not 2 : Gayet yumuşacık bir hamur yapın. ele yapışmıyorsa tamamdır.gif)
Hamur kıvam alınca 3 cm. uzunluğunda çubuklar oluşturup uçlarını birleştirip halka yapın.
Halkaları önce yumurta akına sonra da susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.
not 3 : Yumurta akına ve susama sadece bir yüzlerini buladım çünkü susam yetmeyecekti = )
180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
not 4 : Çok kızartmayın, pembe pembe olunca alın, kendi sıcaklıkları ile de biraz renkleri değişiyor. Çok fırında tutmak, fazla kızartmak kurutur, takır tukur yapar minik simitçiklerimizi =)
(sirke ağızda dağılmasını sağlıyor)
Bu güzel kandil gününde sizlerle tabii ki Kandil Simidi Tariflerini paylaşacağız =) Tarifler dedim çünkü 2 tarif var. Tariflerin her ikisini de deneme fırsatım olmadı ancak birinci tarifi verenin Ayşe Tüter olması, ikinci tarifin de tecrube ile sabit olması, her ikisini de denemek için cesaret verdi bana =) Zaten tüm kandil simidi tarifleri birbirine benzerler.. Farklar genelde mayalı - mayasız ya da sütlü - yoğurtlu şeklindedir.. Bir de içlerindeki yağ oranları azalıp artar ama hep vardır =)
Aileniz, sevdikleriniz ile
Hayırlı, Bereketli, Huzurlu, Bol İbadetli Mutlu Kandiller Duası ile..!
Kandil Simidi Tarif -1-
Malzemeler
* 1 su bardağı süt
* 1 paket margarin
* 5 kaşık zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 yumurta sarısı
* 1 yumurta akı
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1/2 kg un
* Çörekotu
* Susam
Yapılışı : Unu eleyin. Ortasına ılık sütü, oda sıcaklığında margarini, yumurta sarısını, zeytinyağını, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu koyun. Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın. Eğer ele yapışıyorsa biraz un ilave edin. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizle hamuru 10 cm.'lik çubuk şeklinde uzatın. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verin. Hazırladığınız simitlerin üzerine yumurta akını sürün. Simitlerin yarısına çörekotu serpin. Kalan yarısına ise susam serpin. Tepsiye dizin. 180 derecede fırında pişirin.
Bu tarif Sabah'tan Ayşe Tüterin Tarifi ..
Afiyet Olsun..
Kandil Simidi Tarifi -2-
Aşağıdaki tarifi yapan arkadaşım çok memnun kaldığını, muhteşem olduğunu söyledi..
İnşaallah hepimiz memnun kalırız =)
Malzemelerimiz:
1 paket margarin(250 gr.) (oda sıcaklığında olacak)
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Susam(üzerine serpmek için)
Yapılışı:
Susam hariç, malzemelerin hepsini karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ilavesi ile yoğuruyoruz.. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Hamuru çok fazla un ilavesi ile katı yapmayın. Yoğurduğumuz hamurumuzu minik simit şeklinde yapıp, yumurta akına batırıp, susama buluyoruz ve 180 derecedeki fırınımızda pişiriyoruz(önceden ısıtmış olmalıyız)..
Afiyet Olsun..
Not: Bu tarifin aynısı tarcininmutfagi.com adresinde de var ama sanırım oradakinde yumurta akına bulanmadan susama bulanıyor.. kolay gelsin
Kandil Simidi Süpriz Tarif =)Kandil simitlerinin tariflerin dün gece ekledim siteye.. sonra bu sabah nette bir tarife rastladım ki yazmadan geçmeyeyim dedim =) devletsah.com adresindeki Sevgili Devletsah'in tarifi
.gif)
Sanırım bugün 3 farklı tariften yarımşar ölçü yaparsam, hem misafirler için hem dağıtmak için epeyce simitciklerim olacak =)
Tekrar Hayırlı, Mutlu Kandiller
Malzemeler
250 gram Margarin
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 yumurta Sarısı
1/2 çay bardağı Şeker
1/2 çay bardağı Sirke
1 paket Kabartma tozu
(1 - 2 çorba kaşığı mahlep) mahlepli sevenler için.. (mahlebinizin kokusu kuvvetli ise 1 çorba kaşığı da yeterli olur)
1 tutam Tuz (bir tatlı kaşığı silme ilave ettim ben)
Göz kararı un
Üzerine:
1 adet Yumurta beyazı
Susam
Hazırlanışı
Bütün malzemeler(mahlebin sadece yarısını koyun) un hariç, bir arada hamur haline getirilir.
not 1 : (Simitleri yaptıktan sonra yazıyorum bu notları) Malzemeleri koyarken, sirkeyi ve kabartma tozunu sona saklayın. sirkeyi koyup, kabartma tozunu üzerine ekin, "cızzz" diye bir ses duyacaksınız. hemen karıştırın diğer malzemeler ile.. sonra unu ekleyin yavaşça )
Un yavaş yavaş katılır.
(Biraz un ilave ettikten sonra hamur ele yapışır bir kıvamdayken, kalan mahleb ide ilave edin bu aşamada)
Hamurumuz kulak memesi kıvamında olması gerekir.
not 2 : Gayet yumuşacık bir hamur yapın. ele yapışmıyorsa tamamdır
.gif)
Hamur kıvam alınca 3 cm. uzunluğunda çubuklar oluşturup uçlarını birleştirip halka yapın.
Halkaları önce yumurta akına sonra da susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.
not 3 : Yumurta akına ve susama sadece bir yüzlerini buladım çünkü susam yetmeyecekti = )
180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
not 4 : Çok kızartmayın, pembe pembe olunca alın, kendi sıcaklıkları ile de biraz renkleri değişiyor. Çok fırında tutmak, fazla kızartmak kurutur, takır tukur yapar minik simitçiklerimizi =)
(sirke ağızda dağılmasını sağlıyor)