Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: Duhâ, Evvâbin ve Teheccüd Namazları
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
<a class="wordbb-full-post" href="http://www.huzurforum.com/wp/2010/08/duha-evvabin-ve-teheccud-namazlari/" title="Duhâ, Evvâbin ve Teheccüd Namazları">Anasayfada Oku.</a><br /><h2></h2>
<span style="font-family: Times New Roman;">Bilhassa evrâd-ü ezkâr sahipleri Duhâ, Evvâbin ve Teheccüd namazlarını arasıra kılmalıdır. Vakti olanlar daha sık veya devamlı kılabilirler.</span>

<span style="font-family: Times New Roman;">Duhâ, Evvâbin ve Teheccüd namazları 6'şar rek'at olarak kılınır. Daha az veya daha çok kılınabilirse de ortası budur.</span>

<span style="font-family: Times New Roman;">Duhâ namazının;</span>

<dl><dd><span style="font-family: Times New Roman;">İlk iki rek'atine: <strong>„Niyet eyledim şükründen âciz olduğum bütün nîmetlerine teşekküren Duhâ namazına...“</strong></span></dd><dd><span style="font-family: Times New Roman;">İkinci iki rek'atine: <strong>„Niyet eyledim şükründen âciz olduğum İslâmiyet nîmetine teşekküren Duhâ namazına...“</strong></span></dd><dd><span style="font-family: Times New Roman;">Üçüncü iki rek'atine: <strong>„Niyet eyledim şükründen âciz olduğum ümmet-i Muhammed'den olmaklığa teşekküren Duhâ namazına...“</strong></span></dd></dl><span style="font-family: Times New Roman;">diye kalbden niyet edilir.</span>

<span style="font-family: Times New Roman;">Son iki rek'at oturarak kılınır.</span>

<span style="font-family: Times New Roman;">Evvâbin ve Teheccüd namazlarına tek niyet kâfidir. Her selâmdan sonra ayrıca niyete lüzum yoktur.</span>

<span style="font-family: Times New Roman;">Evvâbin namazı eğer akşam namazının arkasından kılınacaksa; akşamın sünnetinden sonra tesbih ve duâ yapılmadan Evvâbin kılınır. Arkasından tesbih çekilip duâ yapılır.</span>