Forum Hafızoğlu

Tam Versiyon: künefe (hatay)
Şu anda tam olmayan bir versiyonun içeriğine bakıyorsunuz. Tam versiyon'a bakınız.
[Resim: kaday3f3ff2012io3.jpg]
[Resim: w320.png]

Malzemeler:
350-400 g kadayif teli
300 g tuzsuz beyaz peynir yada dil peyniri
3 y.k. tereyagi
1 c.k. pekmez
1 1/2 s.b. seker
1 1/2 s.b. su

Yapilisi
Su ve sekeri kaynatarak serbetini hazirlayin ve bir kenarda sogutun.
Yagi ve pekmezi karistirip bir miktarini kadayif tepsisinin her yerini kaplayacak sekilde surun

Kadayif telini elinizle cekerek parcalayin (tavuk eti parcalar gibi) ve teli iki esit parcaya ayirin

telin ilk yarısını pekmezle hazırladımız tepsının içine boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin

Catalla ezdiginiz peyniri yada dilimlediginiz peyniri telin ustune, kenarlarina cok fazla getirmemeye ve alttaki telin seklini bozmamaya dikkat ederek yayin.
Kalan teli peynirin uzerini ortecek sekilde yayin, elinizle kenarlarini duzeltip ustune bastirarak telleri duzlestirin

Kisik ateste ocak uzerinde cevirerek pisirin; alti tamamen kizardiktan sonra tababini yagladiginiz baska bir tepsiye ters cevirip diger yuzunu de pisirin.
ŞERBET SOGUK OLACAK KÜNEFE SICAK KEN üzerine dökülecek

Firinda pisirmek isterseniz hazirladiginiz pekmezli yagi bir firca yardimiyla bolca kadayifin uzerine surun ve 170 derecedeki firinda iki yuzu de kizarincaya kadar pisirin.

Firindan cikardiginiz sicak kadayif biraz ilindiktan sonra serbeti dokup dilimleyin. Kaymak veya dovulmus fistik ile susleyerek servis yapin.

AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR dün akşam yaptım ben evdekıler parmaklarını yıyeceklerdı Smiley (18) tavsiye ederım kolay gelsin Smiley
künefeyi çok severim ya öyle de bir canım çekti kiSmiley (18)

paylaşım için çok teşekkürler